Krofi iz pečice
Privoščite si krofe brez slabe vesti. Recept za okusne in zdrave krofe iz pečice, ki vas ne bodo pustili ravnodušnih. Podroben opis spodaj
Sestavine za 12 porcij
Sestavine:
- 250 ml bio ovsenega/riževega napitka NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička kisa LOMEE
- 0,75 skodelice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
- 0,3 skodelice utekočinjenega bio kokosovega olja NATUR AKTIV
- 170 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
- 0,3 skodelice kakava v prahu BELLA
- 0,75 čajne žličke jedilne sode bikarbone SOLVAY
- 0,25 čajne žličke pecilnega praška BELLA
- ščepec tradicionalne morske soli PIRANSKE SOLINE
- 70 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
Za čokoladno glazuro:
- 3 jedilne žlice bio kokosovega olja NATUR AKTIV
- nekaj kapljic pomarančne esence
- mandlji HAPPY HARVEST
Priprava
- Pečico segrejete na 175 ºC.
- Modelčke za krofke premažite z oljem.
- V eni posodi zmešajte ovseni ali rižev napitek in kis ter počakajte, da se speni. Nato dodajte kokosov sladkor, utekočinjeno kokosovo olje in še enkrat premešajte.
- V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine. Nato mokre sestavine dodajte k suhim sestavinam in rahlo premešajte, da se vse prepoji.
- Modelčke za krofe nadevajte z maso in krofke pecite 18-20 minut. Nato počakajte, da se ohladijo in jih previdno odstranite iz modela.
- Čokolado za kuhanje in peko raztopite na vodni kopeli. Nato dodajte 3 jušne žlice kokosovega olja, nekaj kapljic pomarančne esence ter vse skupaj zmešajte.
- Ohlajene krofe pomakajte v čokoladno glazuro, jih malo odcedite in postavite na mrežo ter dekorirajte z nasekljanimi mandlji.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.