Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 12 porcij

Sestavine:

  • 250 ml bio ovsenega/riževega napitka
  • 1 čajna žlička kisa
  • 0,75 skodelice kokosovega sladkorja
  • 0,3 skodelice utekočinjenega bio kokosovega olja
  • 170 g gladke pšenične moke
  • 0,3 skodelice kakava v prahu
  • 0,75 čajne žličke sode bikarbone
  • 0,25 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 70 g čokolade za kuhanje in peko

Za čokoladno glazuro:

  • 3 jedilne žlice bio kokosovega olja
  • nekaj kapljic pomarančne esence
  • mandlji

Priprava

  1. Pečico segrejete na 175 ºC.
  2. Modelčke za krofke premažite z oljem.
  3. V eni posodi zmešajte ovseni ali rižev napitek in kis ter počakajte, da se speni. Nato dodajte kokosov sladkor, utekočinjeno kokosovo olje in še enkrat premešajte.
  4. V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine. Nato mokre sestavine dodajte k suhim sestavinam in rahlo premešajte, da se vse prepoji.
  5. Modelčke za krofe nadevajte z maso in krofke pecite 18-20 minut. Nato počakajte, da se ohladijo in jih previdno odstranite iz modela.
  6. Čokolado za kuhanje in peko raztopite na vodni kopeli. Nato dodajte 3 jušne žlice kokosovega olja, nekaj kapljic pomarančne esence ter vse skupaj zmešajte.
  7. Ohlajene krofe pomakajte v čokoladno glazuro, jih malo odcedite in postavite na mrežo ter dekorirajte z nasekljanimi mandlji.