Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 8 porcij

Za krhko testo:

  • 250 g gladke pirine moke
  • ščepec soli
  • 125 g rastlinske maščobe ali margarine
  • 80 g kokosovega sladkorja
  • 1 paketek vaniljevega sladkorja
  • BIO limonina lupinica
  • 1 jedilna žlica rastlinskega mleka (po potrebi)

Za jabolčni nadev:

  • 1 jedilna žlica margarine
  • 1 kg naribanih jabolk
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 1 paketek vaniljevega sladkorja
  • 2 čajni žlički cimeta
  • malo limoninega soka
  • 1 jedilna žlica koruznega škroba
  • 1 jedilna žlica vode

Priprava

Priprava testa:

  1. V skledo dajte moko, sol, sladkor in maščobo v koščkih ter sestavine zgnetite v testo. Ta postopek naj bo čim hitrejši, da ohranite testo krhko. Oblikujte v hlebček, ovijte s folijo za živila in ga shranite v hladilniku za vsaj pol ure.
  2. Pekač za pito premažite z maslom ali margarino, medtem pa pripravite jabolčni nadev.
  3. Ko je testo ohlajeno, ga razvaljajte na pomokani površini v obliki modela za pito, le malo večje.
  4. Preostanke testa prihranite za mrežo na piti ali piškotke. Testo prebodite z vilicami in pecite 10 minut na 200 ˚C, nato pa še 25 minut z jabolčnim nadevom.

Priprava jabolčnega nadeva:

  1. Jabolka naribajte in jih na margarini pokuhajte s preostalimi sestavinami. Na koncu vmešajte koruzni škrob, ki ste ga prej zmešali z vodo, in kuhajte še minuto. Nadev položite na pripravljeno testo in pecite po navodilih zgoraj.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.