Krhka jabolčna pita po receptu Barbarella Green Chef
Omamno dobra veganska pita, pripravljena iz jabolk, je odlična ideja za sladico. Podroben opis spodaj
Sestavine za 8 porcij
Za krhko testo:
- 250 g gladke pirine moke
- ščepec soli
- 125 g rastlinske maščobe ali margarine
- 80 g kokosovega sladkorja
- 1 paketek vaniljevega sladkorja
- BIO limonina lupinica
- 1 jedilna žlica rastlinskega mleka (po potrebi)
Za jabolčni nadev:
- 1 jedilna žlica margarine
- 1 kg naribanih jabolk
- 100 g kokosovega sladkorja
- 1 paketek vaniljevega sladkorja
- 2 čajni žlički cimeta
- malo limoninega soka
- 1 jedilna žlica koruznega škroba
- 1 jedilna žlica vode
Priprava
Priprava testa:
- V skledo dajte moko, sol, sladkor in maščobo v koščkih ter sestavine zgnetite v testo. Ta postopek naj bo čim hitrejši, da ohranite testo krhko. Oblikujte v hlebček, ovijte s folijo za živila in ga shranite v hladilniku za vsaj pol ure.
- Pekač za pito premažite z maslom ali margarino, medtem pa pripravite jabolčni nadev.
- Ko je testo ohlajeno, ga razvaljajte na pomokani površini v obliki modela za pito, le malo večje.
- Preostanke testa prihranite za mrežo na piti ali piškotke. Testo prebodite z vilicami in pecite 10 minut na 200 ˚C, nato pa še 25 minut z jabolčnim nadevom.
Priprava jabolčnega nadeva:
- Jabolka naribajte in jih na margarini pokuhajte s preostalimi sestavinami. Na koncu vmešajte koruzni škrob, ki ste ga prej zmešali z vodo, in kuhajte še minuto. Nadev položite na pripravljeno testo in pecite po navodilih zgoraj.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.