Kremna špinača s pirejem in jajcem na oko
Zdrav in hitro pripravljen obrok, primeren tudi za vegetarijance. Pripravite kremno špinačo s pirejem in pečenim jajcem na oko. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za pire:
- 600 g krompirja
- sol
- 100 ml mleka MILFINA
- 50 g masla MILFINA
Za kremno špinačo:
- 400 g zamrznjene listnate špinače GARTENGOLD (pretlačene, odtaljene)
- 1 jedilna žlica masla MILFINA
- 1 strok česna
- 125 ml sladke smetane OMIRA
- sol
- poper LE GUSTO
Za jajce na oko:
- 4 bio jajca NATUR AKTIV
- 2 jedilni žlici masla MILFINA
- sol
- poper LE GUSTO
Priprava
Pire:
- Olupljen krompir razrežemo na majhne kocke in ga v slanem kropu kuhamo približno 15 minut. Krompir odcedimo in ga damo nazaj v lonec, nato lonec za kratek čas postavimo na vroč štedilnik, da izpari odvečna voda. V kozici pogrejemo mleko in maslo, da se maslo stopi. Nato ju prelijemo po krompirju in vse skupaj pretlačimo, da dobimo gladek pire, ki ga po potrebi dosolimo.
Kremna špinača:
- V ponvi segrejemo maslo in prepražimo na drobno sesekljan česen. Zalijemo s sladko smetano, dodamo špinačo in med nenehnim mešanjem zavremo. Špinačo na hitro pokuhamo. Na koncu jo solimo in popramo po okusu.
Jajce na oko:
- Jajca približno 4 minute pečemo na vročem maslu. Pečena posolimo in popramo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.