Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za pire:

  • 600 g krompirja
  • sol
  • 100 ml mleka
  • 50 g masla

Za kremno špinačo:

  • 400 g zamrznjene listnate špinače (pretlačene, odtaljene)
  • 1 jedilna žlica masla
  • 1 strok česna
  • 125 ml sladke smetane
  • sol
  • poper

Za jajce na oko:

  • 4 bio jajca
  • 2 jedilni žlici masla
  • sol
  • poper

Priprava

Pire:

  1. Olupljen krompir razrežemo na majhne kocke in ga v slanem kropu kuhamo približno 15 minut. Krompir odcedimo in ga damo nazaj v lonec, nato lonec za kratek čas postavimo na vroč štedilnik, da izpari odvečna voda. V kozici pogrejemo mleko in maslo, da se maslo stopi. Nato ju prelijemo po krompirju in vse skupaj pretlačimo, da dobimo gladek pire, ki ga po potrebi dosolimo.

Kremna špinača:

  1. V ponvi segrejemo maslo in prepražimo na drobno sesekljan česen. Zalijemo s sladko smetano, dodamo špinačo in med nenehnim mešanjem zavremo. Špinačo na hitro pokuhamo. Na koncu jo solimo in popramo po okusu.

Jajce na oko:

  1. Jajca približno 4 minute pečemo na vročem maslu. Pečena posolimo in popramo.