Kremna juha iz šampinjonov
Pripravite okusno kremno juho iz šampinjonov, za katero potrebujemo le osnovne sestavine in nekaj časa. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 500 g belih šampinjonov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 20 g čajnega masla MILFINA
- 1 čajna žlička gladke moke KORNGOLD
- 1 l jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 100 g smetane crème fraîche MILFINA
- 1 jedilna žlica sončničnega olja OSANA
- 75 ml smetane za stepanje MILFINA
- malo drobnjaka
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Šampinjone najprej očistimo. 2 klobuka damo na stran, druge pa drobno sesekljamo.
- Sesekljamo tudi čebulo in česen ter ju prepražimo na maslu, da posteklenita.
- Dodamo šampinjone in potresemo z moko. Prelijemo z jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži, premešamo, pokrijemo in pustimo, da vse skupaj pri nizki temperaturi rahlo vre 30 minut.
- Juhi dodamo smetano crème fraîche, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom ter solimo in popramo.
- Šampinjonova klobuka, ki smo ju prihranili, narežemo na tanke rezine in jih na segretem olju na hitro prepražimo.
- Sladko smetano kremasto stepemo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke.
- Vročo juho nadevamo v segrete krožnike ter okrasimo z malo stepene smetane, rezinami šampinjonov in kolobarčki drobnjaka.
- Na koncu še popramo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.