Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g belih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 20 g čajnega masla
  • 1 čajna žlička gladke moke
  • 1 l jušne osnove iz brezmesne jušne kocke
  • 100 g smetane crème fraîche
  • 1 jedilna žlica sončničnega olja
  • 75 ml smetane za stepanje
  • malo drobnjaka
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Šampinjone najprej očistimo. 2 klobuka damo na stran, druge pa drobno sesekljamo.
  2. Sesekljamo tudi čebulo in česen ter ju prepražimo na maslu, da posteklenita.
  3. Dodamo šampinjone in potresemo z moko. Prelijemo z jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži, premešamo, pokrijemo in pustimo, da vse skupaj pri nizki temperaturi rahlo vre 30 minut.
  4. Juhi dodamo smetano crème fraîche, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom ter solimo in popramo.
  5. Šampinjonova klobuka, ki smo ju prihranili, narežemo na tanke rezine in jih na segretem olju na hitro prepražimo.
  6. Sladko smetano kremasto stepemo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke.
  7. Vročo juho nadevamo v segrete krožnike ter okrasimo z malo stepene smetane, rezinami šampinjonov in kolobarčki drobnjaka.
  8. Na koncu še popramo.