Kremna juha iz šampinjonov, špinače in leče po receptu Taja’s goods
Okusna kremna juha s šampinjoni, špinačo in lečo je preprosta za pripravo, hkrati pa polna hranljivih snovi. V hladnih dneh vas bo prijetno ogrela. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- 3 stroki česna, olupljeni
- 300 g šampinjonov
- 1 čebula
- 150 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
- suh peteršilj in drobnjak
- 150 g leče HAPPY HARVEST
- 300 ml smetane za kuhanje MILFINA
- 200 g špinače
- sol in poper po okusu
Priprava
- Na olivnem olju počasi prepraži čebulo, po nekaj minutah dodaj nasekljan česen. V ponev dodaj cele očiščene šampinjone. Dolij piščančjo jušno osnovo in zmanjšaj temperaturo na polovico. Dodaj lečo in začini s soljo, poprom, suhim peteršiljem in suhim drobnjakom. Kuhaj 10 do 15 minut. Nato dodaj smetano za kuhanje in na koncu še špinačo. Počakaj, da se špinača malo omehča in postrezi toplo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.