Kremna cvetačna juha po receptu Barbarella Green Chef
Recept za kremno juho iz cvetače. Cvetačna juha je nasitna, zdrava in preprosta za pripravo. V hladnejših dneh nas prijetno pogreje. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 srednje velika cvetača
- 3 srednje veliki krompirji
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 2,5 skodelici zelenjavne jušne osnove
- 0,5 gostega kokosovega mleka
- sol LE GUSTO
- ščepec koriandra
- ščepec kurkume
- ščepec bio čilija v prahu NATUR AKTIV
Priprava
Popečena cvetača:
- Pečico predhodno segrejte na 220°C.
- Dobro tretjino (400 g) očiščene cvetače narežite na manjše cvetke. Prestavite jih na pekač, obložen s papirjem za peko in jih temeljito premešajte z olivnim oljem, koriandrom, kurkumo in čilijem.
- V segreti pečici cvetačo pecite 20-25 minut in pečeno solite po okusu.
Juha:
- V loncu na olivnem olju prepražite čebulo in česen. Dodajte preostali dve tretjini cvetače, ki ste ju narezali na manjše kose in krompir. Vse skupaj zalijte z zelenjavno jušno osnovo in pokrito kuhajte 20 minut.
- Po tem času vsebino lonca previdno prelijte v posodo mešalnika, prilijte kokosovo mleko in mešajte do gladke kremaste teksture. Med mešanjem previdno dodajajte sol, dokler ne dosežete želenega okusa.
- Za bolj redko juho lahko dodate še več jušne osnove.
- Juhico postrezite skupaj s popečenimi cvetačnimi cvetki in vsako porcijo okrasite še z 1 jušno žlico kokosovega mleka.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.