Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1 srednje velika cvetača
  • 3 srednje veliki krompirji
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 2,5 skodelici zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 gostega kokosovega mleka
  • sol LE GUSTO
  • ščepec koriandra
  • ščepec kurkume
  • ščepec bio čilija v prahu NATUR AKTIV

Priprava

Popečena cvetača:

  1. Pečico predhodno segrejte na 220°C.
  2. Dobro tretjino (400 g) očiščene cvetače narežite na manjše cvetke. Prestavite jih na pekač, obložen s papirjem za peko in jih temeljito premešajte z olivnim oljem, koriandrom, kurkumo in čilijem.
  3. V segreti pečici cvetačo pecite 20-25 minut in pečeno solite po okusu.

Juha:

  1. V loncu na olivnem olju prepražite čebulo in česen. Dodajte preostali dve tretjini cvetače, ki ste ju narezali na manjše kose in krompir. Vse skupaj zalijte z zelenjavno jušno osnovo in pokrito kuhajte 20 minut.
  2. Po tem času vsebino lonca previdno prelijte v posodo mešalnika, prilijte kokosovo mleko in mešajte do gladke kremaste teksture. Med mešanjem previdno dodajajte sol, dokler ne dosežete želenega okusa.
  3. Za bolj redko juho lahko dodate še več jušne osnove.
  4. Juhico postrezite skupaj s popečenimi cvetačnimi cvetki in vsako porcijo okrasite še z 1 jušno žlico kokosovega mleka.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.