Kozice z medom in pomarančami
Marinirane kozice v česnu, medu, pomarančni lupini in ingverju so odlična ideja za lahko in okusno večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 450 g bio zamrznjenih kozic BIO natura
- 1 bio pomaranča BIO natura
- 1 čajna žlička fino sesekljanega česna
- 4 čajne žličke bio cvetličnega medu BIO natura
- 0,5 čajne žličke sesekljanega ingverja
- repično olje OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
Priprava
- Tigraste kozice razpolovimo, če pa uporabljamo zamrznjene kozice, jih prej čez noč odtalimo v hladilniku.
- Približno polovico pomarančne lupine nastrgamo, nato pomarančo ožamemo.
- Česen, med, pomarančno lupino in ingver zmešamo v marinado ter kozice mariniramo približno 15–30 minut.
- V ponvi segrejemo malo olja. Kozice vzamemo iz marinade in pustimo, da se na hitro odcedijo, nato jih na zelo vročem olju približno 3 minute pečemo, da porjavijo.
- Zalijemo s sokom pomaranče in malo marinade ter posolimo.
Nasvet
- Kozice postrežemo z rižem BIO natura.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.