Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Za testo:

  • 125 ml polnomastnega mleka
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
  • 3 jedilne žlice rastlinskega olja
  • 1 bio jajce iz proste reje
  • 0,5 kocke kvasa
  • 250 g gladke moke

Za nadev:

  • 4 stroki česna
  • 50 g svežega ingverja
  • 1 strok čilija
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja
  • 750 g korenja
  • poper
  • 1 šopek svežega koriandra
  • 200 g smetane za kuhanje
  • 150 g bio navadnega jogurta
  • 2 bio jajci iz proste reje

Priprava

  1. V loncu na hitro segrejemo mleko in ga prelijemo v skledo. Dodamo sol, sladkor, 2 žlici olja, 1 jajce in zdrobljen kvas ter vse skupaj premešamo. Skozi sito potresemo moko in pregnetemo v gladko testo. Pokrijemo in približno pol ure pustimo vzhajati na toplem.
  2. Medtem oluščimo in stremo česen. Olupimo ingver in ga fino nastrgamo. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Korenje olupimo in na tanko narežemo.
  3. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem podušimo česen, ingver in korenje. Po okusu solimo in popramo in pustimo, da se ohladi.
  4. Lističe koriandra odstranimo s stebel in jih nasekljamo. V skledi zmešamo 2 jajci, koriander, navadno smetano za kuhanje (crème fraîche) in jogurt.
  5. Pečico vnaprej segrejemo na 190 °C (oz. 170 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  6. Vzhajano testo še enkrat pregnetemo. Delovno površino potresemo z moko in testo razvaljamo, da postane njegova površina tako velika kot površina pekača (približno 26 cm).
  7. Pekač namastimo z 1 žlico olja in vanj položimo testo. Rob testa zavihamo navzgor. Po testu razporedimo korenje in nato premažemo s kremo iz jajc in koriandra.
  8. Približno 30 do 35 minut pečemo na spodnjem vodu pečice.
  9. Postrežemo vroče ali hladno.