Korenčkova pita
Zelenjavna pita, ki bo pripravljena v 30 minutah. Korenčkovo pito bomo obogatili še z ingverjem, čilijem in koriandrom. Jed lahko postrežemo tudi, kot predjed. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
Za testo:
- 125 ml polnomastnega mleka MILFINA
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- ščepec sladkorja DIAMANT
- 3 jedilne žlice rastlinskega olja OSANA
- 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
- 0,5 kocke kvasa
- 250 g gladke moke KORNGOLD
Za nadev:
- 4 stroki česna
- 50 g svežega ingverja
- 1 strok čilija
- 2 jedilni žlici rastlinskega olja OSANA
- 750 g korenja
- poper LE GUSTO
- 1 šopek svežega koriandra
- 200 g smetane za kuhanje MILFINA
- 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV 3,6 %
- 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
Priprava
- V loncu na hitro segrejemo mleko in ga prelijemo v skledo. Dodamo sol, sladkor, 2 žlici olja, 1 jajce in zdrobljen kvas ter vse skupaj premešamo. Skozi sito potresemo moko in pregnetemo v gladko testo. Pokrijemo in približno pol ure pustimo vzhajati na toplem.
- Medtem oluščimo in stremo česen. Olupimo ingver in ga fino nastrgamo. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Korenje olupimo in na tanko narežemo.
- V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem podušimo česen, ingver in korenje. Po okusu solimo in popramo in pustimo, da se ohladi.
- Lističe koriandra odstranimo s stebel in jih nasekljamo. V skledi zmešamo 2 jajci, koriander, navadno smetano za kuhanje (crème fraîche) in jogurt.
- Pečico vnaprej segrejemo na 190 °C (oz. 170 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Vzhajano testo še enkrat pregnetemo. Delovno površino potresemo z moko in testo razvaljamo, da postane njegova površina tako velika kot površina pekača (približno 26 cm).
- Pekač namastimo z 1 žlico olja in vanj položimo testo. Rob testa zavihamo navzgor. Po testu razporedimo korenje in nato premažemo s kremo iz jajc in koriandra.
- Približno 30 do 35 minut pečemo na spodnjem vodu pečice.
- Postrežemo vroče ali hladno.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.