Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Za testo:

  • 125 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • ščepec sladkorja DIAMANT
  • 3 jedilne žlice rastlinskega olja OSANA
  • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
  • 0,5 kocke kvasa
  • 250 g gladke moke KORNGOLD

Za nadev:

  • 4 stroki česna
  • 50 g svežega ingverja
  • 1 strok čilija
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja OSANA
  • 750 g korenja
  • poper LE GUSTO
  • 1 šopek svežega koriandra
  • 200 g smetane za kuhanje MILFINA
  • 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV 3,6 %
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV

Priprava

  1. V loncu na hitro segrejemo mleko in ga prelijemo v skledo. Dodamo sol, sladkor, 2 žlici olja, 1 jajce in zdrobljen kvas ter vse skupaj premešamo. Skozi sito potresemo moko in pregnetemo v gladko testo. Pokrijemo in približno pol ure pustimo vzhajati na toplem.
  2. Medtem oluščimo in stremo česen. Olupimo ingver in ga fino nastrgamo. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Korenje olupimo in na tanko narežemo.
  3. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem podušimo česen, ingver in korenje. Po okusu solimo in popramo in pustimo, da se ohladi.
  4. Lističe koriandra odstranimo s stebel in jih nasekljamo. V skledi zmešamo 2 jajci, koriander, navadno smetano za kuhanje (crème fraîche) in jogurt.
  5. Pečico vnaprej segrejemo na 190 °C (oz. 170 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  6. Vzhajano testo še enkrat pregnetemo. Delovno površino potresemo z moko in testo razvaljamo, da postane njegova površina tako velika kot površina pekača (približno 26 cm).
  7. Pekač namastimo z 1 žlico olja in vanj položimo testo. Rob testa zavihamo navzgor. Po testu razporedimo korenje in nato premažemo s kremo iz jajc in koriandra.
  8. Približno 30 do 35 minut pečemo na spodnjem vodu pečice.
  9. Postrežemo vroče ali hladno.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.