Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 700 g svinjskih zrezkov OKUS PODEŽELJA
  • 3 čebule
  • 800 g korenja
  • šopek peteršilja
  • malo bio masla NATUR AKTIV
  • 1 l jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 300 g krompirja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Meso narežemo na koščke, čebulo sesekljamo, korenje olupimo in narežemo na kolobarje, peteršiljeve lističe pa drobno sesekljamo. V velikem loncu razpustimo maslo in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo korenje in narezano meso ter pražimo 8–10 minut. Solimo in popramo, nato zalijemo z jušno osnovo, zavremo, znižamo temperaturo in pustimo rahlo vreti približno 20 minut.
  2. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, ki jih damo v lonec, prekrijemo z vodo in kuhamo približno 20 minut. Krompir skupaj z vodo zlijemo v lonec s korenjem in mesom ter vse skupaj pustimo rahlo vreti še 25 minut. Enolončnico po potrebi dosolimo in popramo. Preden jo postrežemo, jo posujemo s sesekljanim peteršiljem.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.