Korenčkov krompir z nabodali iz pečenic
Hitro in enostavno - preprosto kosilo v 15 minutah. Pečenica na nabodalu, poleg pa korenček in krompir, popražen z zelišči z vrta. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 600 g korenja
- 300 g čvrstega krompirja
- 2 čebuli
- 4 pečenice
- 3 stebla bio peteršilja
- 2 jedilni žlici rastlinskega olja OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 50 g slovenskega čajnega masla MILFINA
- 4 nabodala
Priprava
- Korenje in krompir olupimo ter korenje narežemo na kolobarje, krompir pa na kocke. Oboje 15 do 20 minut kuhamo v slani vodi, medtem pa nasekljamo čebulo.
- Pečenice narežemo na koščke in nabodemo na paličice.
- Liste peteršilja odtrgamo s stebel in nasekljamo.
- V ponvi segrejemo olje in na njem v približno 5 minutah popečemo nabodala z vseh strani. Solimo in popramo, vzamemo iz ponve in postavimo na toplo.
- V isti ponvi segrejemo maslo in v soku pečenic popražimo koščke čebule, da posteklenijo. V ponev dodamo kuhano korenje in krompir ter pražimo 3 do 4 minute, dokler lepo ne posteklenita.
- Posujemo s peteršiljem, ponev pretresemo in postrežemo skupaj z nabodali iz pečenic.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.