Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Za testo:

  • čajno maslo MILFINA za namastitev pekača
  • 350 g korenja
  • 150 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
  • 3 bio jajca iz proste reje NATUR AKTIV
  • 200 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 1 vaniljevega sladkorja BELLA
  • 150 ml sončničnega olja OSANA
  • 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV 3,6 %
  • 250 g gladke moke KORNGOLD
  • 1 jedilna žlica pecilnega praška BELLA
  • 2 jedilni žlici cimeta LE GUSTO

Za glazuro:

  • 300 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 100 g čajnega masla MILFINA (sobne temperature)
  • 200 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 1 burbonske vanilije
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 50 g praženih nesoljenih pistacij SNACK FUN

Priprava

  1. Pekač s snemljivim obodom premažemo z maslom in pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Za pripravo testa najprej olupimo korenje in ga fino nastrgamo. Nasekljamo orehe in jih skupaj s korenjem prihranimo za pozneje. V skledi zmešamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor, sončnično olje in jogurt. Zmešamo moko, pecilni prašek in cimet, mešanico skozi sito potresemo po vsebini sklede in hitro pregnetemo v gladko testo. Dodamo korenje in orehe ter jih umešamo. Pripravljeno testo damo v pekač in približno 35 do 40 minut pečemo na srednjem vodu. Pustimo, da se ohladi, nato pa obod pekača snamemo s kolača.
  2. Za pripravo glazure z mešalnikom zmešamo maslo in sirni namaz ter potresemo s sladkorjem v prahu. Strok vanilije razpolovimo in postrgamo sredico, ki jo nato skupaj s soljo dodamo mešanici masla in sirnega namaza. Zmešamo v gladko kremo in za kratek čas postavimo na hladno.
  3. Medtem oluščimo pistacije in jedrca na grobo nasekljamo. Glazuro razmažemo po ohlajenem kolaču in posujemo s pistacijami. Postrežemo hladno.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.