Korenčkov kolač
Enostaven recept za korenčkov kolač, ki mu dodamo tudi orehe, vanilijo in pistacijo. Sladkajte se zdravo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
Za testo:
- čajno maslo MILFINA za namastitev pekača
- 350 g korenja
- 150 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
- 3 bio jajca iz proste reje NATUR AKTIV
- 200 g kristalnega sladkorja DIAMANT
- 1 vaniljevega sladkorja BELLA
- 150 ml sončničnega olja OSANA
- 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV 3,6 %
- 250 g gladke moke KORNGOLD
- 1 jedilna žlica pecilnega praška BELLA
- 2 jedilni žlici cimeta LE GUSTO
Za glazuro:
- 300 g namaza iz svežega sira MILFINA
- 100 g čajnega masla MILFINA (sobne temperature)
- 200 g sladkorja v prahu DIAMANT
- 1 burbonske vanilije
- sol PIRANSKE SOLINE
- 50 g praženih nesoljenih pistacij SNACK FUN
Priprava
- Pekač s snemljivim obodom premažemo z maslom in pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Za pripravo testa najprej olupimo korenje in ga fino nastrgamo. Nasekljamo orehe in jih skupaj s korenjem prihranimo za pozneje. V skledi zmešamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor, sončnično olje in jogurt. Zmešamo moko, pecilni prašek in cimet, mešanico skozi sito potresemo po vsebini sklede in hitro pregnetemo v gladko testo. Dodamo korenje in orehe ter jih umešamo. Pripravljeno testo damo v pekač in približno 35 do 40 minut pečemo na srednjem vodu. Pustimo, da se ohladi, nato pa obod pekača snamemo s kolača.
- Za pripravo glazure z mešalnikom zmešamo maslo in sirni namaz ter potresemo s sladkorjem v prahu. Strok vanilije razpolovimo in postrgamo sredico, ki jo nato skupaj s soljo dodamo mešanici masla in sirnega namaza. Zmešamo v gladko kremo in za kratek čas postavimo na hladno.
- Medtem oluščimo pistacije in jedrca na grobo nasekljamo. Glazuro razmažemo po ohlajenem kolaču in posujemo s pistacijami. Postrežemo hladno.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.