Kokosova panakota z jagodami po receptu Vibrant Plate
Osvežilna sladica, ki je preprosta za pripravo - kokosova panakota z jagodami. Sladica je primerna tudi za vegane. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 pločevinka kokosovega mleka ASIA
- lupinica bio limone NATUR AKTIV
- 2 čajni žlički ekstrakta vanilije
- 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 paket želatine BELLA
- 1 cup jagod
- 1 čajna žlička sladkorja v prahu
Priprava
- Želatino namočimo v hladni vodi po navodilih z vrečke.
- V posodo vlijemo kokosovo mleko, dodamo vaniljo in sladkor. Počasi zavremo, nato ogenj znižamo in počasi kuhamo približno 3-5 minut, da se mleko nekoliko zgosti. Občasno z metlico premešamo.
- Ogenj ugasnemo in v vroče mleko dodamo namočeno želatino ter jo popolnoma raztopimo.
- Tekočino vlijemo v 4 manjše kozarčke ali silikonske modelčke in na pultu ohladimo. Ko se krema ohladi in začne strjevati, kozarčke pokrijemo in prestavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, ali čez noč.
- Jagode očistimo in narežemo. Dodamo žličko sladkorja v prahu in pol žličke naribane limonine lupinice ter z vilicami pretlačimo. Pustimo počivati 10 minut, v tem času bodo jagode spustile sok.
- Panakoto vzamemo iz hladilnika in jo po želji vzamemo iz kozarčkov ter zvrnemo na servirni krožniček. Na vrh damo žličko ali dve pretlačenih jagod in postrežemo.
Nasvet
- Če panakoto pripravljamo z agarjem, tega vmešamo v kokosovo mleko, vse skupaj segrejemo in na nizkem ognju med mešanjem z metlico počasi kuhamo 2 minuti, da se agar popolnoma raztopi.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.