Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • SI_lupinica bio limone
  • 2 čajni žlički ekstrakta vanilije
  • 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja
  • 1 paket želatine
  • 1 cup jagod
  • 1 čajna žlička sladkorja v prahu

Priprava

  1. Želatino namočimo v hladni vodi po navodilih z vrečke.
  2. V posodo vlijemo kokosovo mleko, dodamo vaniljo in sladkor. Počasi zavremo, nato ogenj znižamo in počasi kuhamo približno 3-5 minut, da se mleko nekoliko zgosti. Občasno z metlico premešamo.
  3. Ogenj ugasnemo in v vroče mleko dodamo namočeno želatino ter jo popolnoma raztopimo.
  4. Tekočino vlijemo v 4 manjše kozarčke ali silikonske modelčke in na pultu ohladimo. Ko se krema ohladi in začne strjevati, kozarčke pokrijemo in prestavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, ali čez noč.
  5. Jagode očistimo in narežemo. Dodamo žličko sladkorja v prahu in pol žličke naribane limonine lupinice ter z vilicami pretlačimo. Pustimo počivati 10 minut, v tem času bodo jagode spustile sok.
  6. Panakoto vzamemo iz hladilnika in jo po želji vzamemo iz kozarčkov ter zvrnemo na servirni krožniček. Na vrh damo žličko ali dve pretlačenih jagod in postrežemo.

Nasvet

  • Če panakoto pripravljamo z agarjem, tega vmešamo v kokosovo mleko, vse skupaj segrejemo in na nizkem ognju med mešanjem z metlico počasi kuhamo 2 minuti, da se agar popolnoma raztopi.