Klapavice v buzari po receptu Vibrant Plate
Bi danes pripravili morsko kosilo? Dvojec Vibrant Plate predstavlja recept za eno najbolj priljubljenih morskih jedi - klapavice v buzari. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1,5 kg klapavic
- 3 jedilne žlice oljčnega olja
- 6 strokov česna
- šopek peteršilja
- 1 čajna žlička čilijevih kosmičev LE GUSTO
- 2 dl suhega belega vina
- poper LE GUSTO (po okusu)
Priprava
- Školjke pregledamo, odprte ali poškodovane zavržemo. Preostalim odstranimo laske, nato jih z gobico zdrgnemo, da odstranimo umazanijo, in splaknemo pod tekočo vodo ter odcedimo.
- Česen in peteršilj drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo oljčno olje, nato vanjstresemo sesekljan česen, peteršilj in čilijeve kosmiče (lahko jih izpustimo). Dolijemo belo vino, popramo po okusu in zavremo ter kuhamo od 5 do 10 minut, da alkohol izhlapi.
- V lonec stresemo še školjke in pokrito kuhamo približno 5 minut, toliko,da se školjke odprejo. Školjk vmes ne mešamo, lahko pa lonec narahlo potresemo.
- Školjke takoj postrežemo skupaj s kosom dobrega kruha, s katerim pomažemo omako. Morebitne neodprte školjke zavržemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.