Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1,5 kg klapavic
  • 3 jedilne žlice oljčnega olja
  • 6 strokov česna
  • šopek peteršilja
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev LE GUSTO
  • 2 dl suhega belega vina
  • poper LE GUSTO (po okusu)

Priprava

  1. Školjke pregledamo, odprte ali poškodovane zavržemo. Preostalim odstranimo laske, nato jih z gobico zdrgnemo, da odstranimo umazanijo, in splaknemo pod tekočo vodo ter odcedimo.
  2. Česen in peteršilj drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo oljčno olje, nato vanjstresemo sesekljan česen, peteršilj in čilijeve kosmiče (lahko jih izpustimo). Dolijemo belo vino, popramo po okusu in zavremo ter kuhamo od 5 do 10 minut, da alkohol izhlapi.
  3. V lonec stresemo še školjke in pokrito kuhamo približno 5 minut, toliko,da se školjke odprejo. Školjk vmes ne mešamo, lahko pa lonec narahlo potresemo.
  4. Školjke takoj postrežemo skupaj s kosom dobrega kruha, s katerim pomažemo omako. Morebitne neodprte školjke zavržemo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.