Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

Krhko testo:

  • 250 g moke HAPPY HARVEST
  • 125 g čajnega masla MILFINA
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • ščepec soli LE GUSTO
  • 1 rdeča čebula

Nadev:

  • 2 stebla pora
  • 1 lonček narezane dimljene pečene šunke
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 180 g kisle smetane MILFINA
  • 50 ml mleka MILFINA
  • 1 lonček naribanega sira cheddar
  • sol in poper po okusu

Priprava

Krhko testo:

  1. V skledo damo 250 g moke, 125 g masla ali margarine, 1 jajce in ščepec soli. Dobro pregnetemo, da dobimo kompaktno kepo testa. Če se nam testo zdi suho (predvsem pozimi), lahko med mešanjem dodamo 1 do 2 žlici mrzle vode. Testo zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč (testo lahko pripravimo do 5 dni vnaprej).
  2. Pečico segrejemo na 200° C. Testo razvaljamo v večji krog. Pekač premera 24 cm namastimo in pomokamo. Testo previdno postavimo čez pekač in ga potisnemo na dno in ob stranice. Dno z vilicami večkrat prebodemo. Čez dno postavimo papir za peko in na vrh stresemo suh fižol.
  3. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo na 200° C približno 15 minut. Nato odstranimo fižol in papir za peko ter pečemo dodatnih 5 do 7 minut. Pekač vzamemo iz pečice in znižamo temperaturo na 160° C.

Nadev:

  1. Med pečenjem testa pripravimo nadev. Rdečo čebulo sesekljamo in v ponvi popražimo. Dodamo na kolobarje narezan por (uporabimo samo mehki beli in svetlo zeleni del) in narezano dimljeno pečeno šunko. Popražimo, da se zelenjava omehča, nato odstavimo z ognja in ohladimo.
  2. V večjo skledo ubijemo 4 jajca in razžvrkljamo. Dodamo 180 g kisle smetane in 50 ml mleka, nato vmešamo še 1 lonček naribanega čedar sira in popraženo zelenjavo s šunko. Po okusu začinimo s soljo in poprom.

Priprava pite:

  1. Nadev vlijemo v pekač čez testo in pazimo, da ne gremo višje od roba testa. Pekač znova vrnemo v pečico in pri 160° C pečemo 45 do 60 minut, da se kiš po vrhu zlato zapeče in jajca zakrknejo. Pazimo, da pite ne prepečemo, saj mora biti nadev nekoliko »moker«.
  2. Ko je pita pečena, jo vzamemo iz pečice in ohlajamo vsaj 15 minut, preden zarežemo. Odlično se obnese tudi sobna temperatura.

Nasvet

  • Pita je odlična tudi naslednji dan – shranite jo v nepredušno zaprti posodi v hladilniku do 3 dni.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.