Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

Za školjke:

  • 1 kg svežih školjk
  • 5 jedilnih žlic oljčnega olja CASTELLO
  • 2 čebuli
  • 2,5 jedilni žlici peteršilja
  • 0,5 čajne žličke timijana LE GUSTO
  • 1 lovorjev list LE GUSTO
  • 3 dl belega vina
  • sol
  • sveže zmleti črni poper LE GUSTO

Za prilogo:

  • črni hlebec
  • maslo MILFINA

Priprava

  1. Školjke operemo pod tekočo vodo in pregledamo, ali so vse zaprte. Odprte školjke zavržemo. V višji ponvi na oljčnem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo školjke, 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja, timijan, lovorov list in zalijemo z belim vinom. Lonec pokrijemo in školjke kuhamo približno 6–8 minut. Med kuhanjem jih večkrat premešamo ter po potrebi še solimo in popramo.
  2. Ko so školjke gotove, jih s penovko preložimo na topel krožnik. Zaprtih školjk ne odpiramo na silo in užijemo, temveč jih zavržemo. Tekočino, ki je ostala v ponvi, precedimo in jo zlijemo po školjkah. Jed okrasimo z nasekljanim svežim peteršiljem ter postrežemo skupaj s kosom črnega kruha in maslom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.