Kapitanove školjke
Okusne školjke, ki jih lahko pripravi vsak. Priprava jedi je zelo enostavna in vam ne bo vzela veliko časa. Potrebovali boste samo školjke, belo vino in osnovne začimbe. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
Za školjke:
- 1 kg svežih školjk
- 5 jedilnih žlic oljčnega olja CASTELLO
- 2 čebuli
- 2,5 jedilni žlici peteršilja
- 0,5 čajne žličke timijana LE GUSTO
- 1 lovorjev list LE GUSTO
- 3 dl belega vina
- sol
- sveže zmleti črni poper LE GUSTO
Za prilogo:
- črni hlebec
- maslo MILFINA
Priprava
- Školjke operemo pod tekočo vodo in pregledamo, ali so vse zaprte. Odprte školjke zavržemo. V višji ponvi na oljčnem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo školjke, 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja, timijan, lovorov list in zalijemo z belim vinom. Lonec pokrijemo in školjke kuhamo približno 6–8 minut. Med kuhanjem jih večkrat premešamo ter po potrebi še solimo in popramo.
- Ko so školjke gotove, jih s penovko preložimo na topel krožnik. Zaprtih školjk ne odpiramo na silo in užijemo, temveč jih zavržemo. Tekočino, ki je ostala v ponvi, precedimo in jo zlijemo po školjkah. Jed okrasimo z nasekljanim svežim peteršiljem ter postrežemo skupaj s kosom črnega kruha in maslom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.