Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • Juha iz rdečega zelja:
  • 2 čebuli, drobno sesekljani
  • 5 dateljnov brez koščic
  • 50 g masla
  • 100 ml jabolčnega soka
  • 200 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke
  • 400 g že pripravljenega rdečega zelja
  • 100 g namaza iz svežega sira
  • 100 ml penine
  • 190 g tirolske slanine v kockah
  • 100 g kisle smetane
  • 1 lonček vrtne kreše
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Čebulo in dateljne pražimo na maslu. Ko čebula postekleni, jo zalijemo z jabolčnim sokom. Dodamo jušno osnovo in rdeče zelje ter solimo in popramo. Juho pustimo rahlo vreti 15 minut.
  2. Slanino v ponvi brez dodatne maščobe hrustljavo zapečemo. Juhi dodamo namaz iz svežega sira in penino ter jo 1 minuto pasiramo s paličnim mešalnikom. Nato jo prelijemo v jušne krožnike in po vrhu potresemo koščke slanine. Na sredino krožnika dodamo 2 čajni žlički kisle smetane in po njej razporedimo še vrtno krešo.

Nasvet

  • Če imate radi bolj gladko juho, jo najprej pretlačite s paličnim mešalnikom, nato pa še precedite.