Juha iz rdečega zelja s hrustljavo slanino
Prijetna na pogled in dobra po okusu - juha iz rdečega zelja s hrustvavo slanino. Pripravite juho, ki je malo drugačna. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- Juha iz rdečega zelja:
- 2 čebuli, drobno sesekljani
- 5 dateljnov brez koščic HAPPY HARVEST
- 50 g masla MILFINA
- 100 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
- 200 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 400 g že pripravljenega rdečega zelja GARTEN KRONE
- 100 g namaza iz svežega sira MILFINA
- 100 ml penine
- 190 g tirolske slanine v kockah ARLBERGER
- 100 g kisle smetane MILFINA
- 1 lonček vrtne kreše
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Čebulo in dateljne pražimo na maslu. Ko čebula postekleni, jo zalijemo z jabolčnim sokom. Dodamo jušno osnovo in rdeče zelje ter solimo in popramo. Juho pustimo rahlo vreti 15 minut.
- Slanino v ponvi brez dodatne maščobe hrustljavo zapečemo. Juhi dodamo namaz iz svežega sira in penino ter jo 1 minuto pasiramo s paličnim mešalnikom. Nato jo prelijemo v jušne krožnike in po vrhu potresemo koščke slanine. Na sredino krožnika dodamo 2 čajni žlički kisle smetane in po njej razporedimo še vrtno krešo.
Nasvet
- Če imate radi bolj gladko juho, jo najprej pretlačite s paličnim mešalnikom, nato pa še precedite.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.