Juha iz pečene paprike in paradižnika po receptu Vibrant Plate
Okusen recept za juho, ki se je bodo razveselili vsi ljubitelji paprike. Juha iz pečene paprike je nasitna in zdrava, v hladnejših dneh pa nas prijetno pogreje. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 4 rdeče paprike
- 4 paradižniki
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 0,5 l zelenjavne jušne osnove LE GUSTO
- sol SALINENGOLD
- poper LE GUSTO
- kisla smetana MILFINA
- 4 jedilne žlice kuhane kvinoje NATUR AKTIV
- pest listov bazilike
Priprava
- Papriko narežemo in postavimo na večji pekač. Paradižnik razpolovimo in dodamo na pekač. Dodamo še češnjeve paradižnike, razrezano rdečo čebulo in česen. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v ogreto pečico. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15-20 minut, oziroma tako dolgo, da se zelenjava zapeče.
- Pečeno zelenjavo vzamemo iz pečice. Paprike in paradižnike olupimo, nato pa zelenjavo postavimo v lonec za juho, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 10-15 minut, da se okusi povežejo.
- Kuhano zelenjavo s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo in po potrebi dodatno začinimo.
- Postrežemo z žlico kisle smetane in kuhane kvinoje ter nekaj listki bazilike.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.