Juha iz jabolk in zelene s česnovimi krušnimi kockami
Zelenjavna juha iz zelene in jabolka, po vrhu pa zapečene česnove krušne kocke. Juha je nasitna, hkrati pa nas v hladnejših dneh prijetno ogreje. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Juha:
- 450 g gomolj zelene
- 2 čebuli, narezani na kocke
- 2 jedilni žlici masla MILFINA
- 1 jabolko, narezano na večje kocke
- 200 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
- 800 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 250 ml sladke smetane MILFINA
Drobnjakovo olje:
- šopek drobnjaka, drobno sesekljanega
- 100 ml rastlinskega olja OSANA
Česnove krušne kocke:
- 4 rezine toasta HAPPY HARVEST, narezane na kocke
- 1 strok česna, narezan na rezine
- 50 g masla MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Zeleno narežemo na 1 cm velike kocke in jo skupaj s čebulo, nekaj soli in popra ter maslom zarumenimo v loncu. Dodamo na kocke narezano jabolko in jabolčni sok ter zavremo. Nato prilijemo jušno osnovo in pustimo, da 20 minut rahlo vre.
- Drobnjak in olje temeljito zmešamo, kocke toasta in česen pa na maslu pri srednji temperaturi pražimo 10 minut.
- Juhi prilijemo smetano in kuhamo še 10 minut, da se zelena povsem zmehča. Nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom in po potrebi precedimo skozi cedilo. Na koncu juho po okusu solimo in popramo, nalijemo v jušne skodelice, posujemo z jušnimi kockami in pokapljamo z drobnjakovim oljem.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.