Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Juha:

  • 450 g gomolj zelene
  • 2 čebuli, narezani na kocke
  • 2 jedilni žlici masla
  • 1 jabolko, narezano na večje kocke
  • 200 ml jabolčnega soka
  • 800 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke
  • 250 ml sladke smetane

Drobnjakovo olje:

  • šopek drobnjaka, drobno sesekljanega
  • 100 ml rastlinskega olja

Česnove krušne kocke:

  • 4 rezine toasta, narezane na kocke
  • 1 strok česna, narezan na rezine
  • 50 g masla
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Zeleno narežemo na 1 cm velike kocke in jo skupaj s čebulo, nekaj soli in popra ter maslom zarumenimo v loncu. Dodamo na kocke narezano jabolko in jabolčni sok ter zavremo. Nato prilijemo jušno osnovo in pustimo, da 20 minut rahlo vre.
  2. Drobnjak in olje temeljito zmešamo, kocke toasta in česen pa na maslu pri srednji temperaturi pražimo 10 minut.
  3. Juhi prilijemo smetano in kuhamo še 10 minut, da se zelena povsem zmehča. Nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom in po potrebi precedimo skozi cedilo. Na koncu juho po okusu solimo in popramo, nalijemo v jušne skodelice, posujemo z jušnimi kockami in pokapljamo z drobnjakovim oljem.