Jagodni tiramisu
Jagodni tiramisu v kozarčku je izredno enostaven za pripravo in postrežbo. Lahko ga pripravimo s kavo ali kakavom, tako ga bodo veseli tudi najmlajši. Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
- 75 ml močne kave ali kakava (ca.)
- 500 g sira mascarpone MILFINA
- 250 g skute MILFINA
- 60 g sladkorja DIAMANT
- 2 zavoja vaniljevega sladkorja BELLA
- 200 ml sladke smetane MILFINA
- 250 g jagod
- 20 piškotov za tiramisu DOLCE NOBILE
- nekaj kakava v prahu BELLA
Priprava
- Pripravimo skodelico kave ali kakava in pustimo, da se ohladi.
- Sir mascarpone, skuto, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo v gladko kremo. Nato umešamo stepeno sladko smetano.
- Šest celih jagod damo na stran. Polovico ostalih jagod po dolžini narežemo na 2–3 mm široke rezine, polovico pa na manjše kocke. Pripravimo 6 kozarcev in nekaj rezin jagod postavimo na dno, tako da so prerezani deli obrnjeni proti steklu.
- Približno 2/3 piškotov nalomimo na koščke, ki se prilegajo kozarcem, in jih pomočimo v hladno kavo ali kakav. Del namočenih piškotov razporedimo v kozarce, tako da je dno dobro zapolnjeno.
- Na piškote damo 2 ali 3 žlice kreme, nato jih obložimo z jagodnimi rezinami in kockami ter preostankom namočenih piškotov.
- Po piškotih porazdelimo preostalo kremo in kozarce za približno 30 minut postavimo na hladno.
- Preden postrežemo, tiramisu posujemo s kakavom ter ga okrasimo z nenamočenimi piškoti in razpolovljenimi jagodami, ki smo jih dali na stran.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.