Jagodna skutna torta s španskimi vetrci
Božanska skutina torta z jagodami, ki ni zahtevna za pripravo. Piko na i dodajo španski vetrci iz smetane, soli in sladkorja v prahu. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
- 500 g kisle smetane
- 250 g skute
- 180 g finega kristalnega sladkorja
- 1 zavoj vanilijevega sladkorja
- 1 zavoj praška za vanilijev puding
- 6 jajc
- 3 beljaki
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 ščepec soli
- 500 g jagod
- 3 jedilne žlice pomarančnega likerja
Priprava
- Za pripravo skutne torte prekrijemo pekač za torto (premera 26 cm) s papirjem za peko.
- Zmešamo kislo smetano, skuto, vanilijev sladkor in prašek za vanilijev puding. Razžvrkljamo jajca in jih umešamo v kremo iz kisle smetane in skute.
- Dobljeno maso vlijemo v pekač za torto in približno eno uro pečemo pri 170 °C (oz. pri 150 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Torto vzamemo iz pekača in pustimo, da se dobro ohladi.
- Jagode operemo in razpolovimo. Mariniramo jih s pomarančnim likerjem in porazdelimo po ohlajeni skutni torti.
- Za pripravo španskih vetrcev beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo s kuhinjskim ali paličnim mešalnikom.
- Postopoma dodajamo sladkor v prahu, dokler ne nastane čvrsta, oljnata masa. Pripravljeno maso razmažemo preko jagod.
- Torto 8 do 10 minut pečemo pri 170 °C (na srednji reži), da postane zlato rumena.
- Preden postrežemo, pustimo, da se ohladi.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.