Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

  • 500 g kisle smetane
  • 250 g skute
  • 180 g finega kristalnega sladkorja
  • 1 zavoj vanilijevega sladkorja
  • 1 zavoj praška za vanilijev puding
  • 6 jajc
  • 3 beljaki
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 500 g jagod
  • 3 jedilne žlice pomarančnega likerja

Priprava

  1. Za pripravo skutne torte prekrijemo pekač za torto (premera 26 cm) s papirjem za peko.
  2. Zmešamo kislo smetano, skuto, vanilijev sladkor in prašek za vanilijev puding. Razžvrkljamo jajca in jih umešamo v kremo iz kisle smetane in skute.
  3. Dobljeno maso vlijemo v pekač za torto in približno eno uro pečemo pri 170 °C (oz. pri 150 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  4. Torto vzamemo iz pekača in pustimo, da se dobro ohladi.
  5. Jagode operemo in razpolovimo. Mariniramo jih s pomarančnim likerjem in porazdelimo po ohlajeni skutni torti.
  6. Za pripravo španskih vetrcev beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo s kuhinjskim ali paličnim mešalnikom.
  7. Postopoma dodajamo sladkor v prahu, dokler ne nastane čvrsta, oljnata masa. Pripravljeno maso razmažemo preko jagod.
  8. Torto 8 do 10 minut pečemo pri 170 °C (na srednji reži), da postane zlato rumena.
  9. Preden postrežemo, pustimo, da se ohladi.