Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 8 porcij

Polnilo:

  • 300 g namaza iz svežega sira, vrsta z zelišči
  • 1 jabolko, drobno naribano
  • 1 rumenjak jajca
  • nastrgana lupinica bio limone
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
  • 0,5 šopka grobo nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Testo:

  • 120 g vlečenega testa
  • 50 ml rastlinskega olja
  • 1 beljak jajca
  • 2 jedilni žlici sezama

Priprava

  1. Sirnemu namazu primešamo jabolka, rumenjak, limonino lupinico, čilijeve kosmiče in peteršilj ter solimo in popramo.
  2. Vsak list testa prepolovimo in namažemo z nekaj olja. Na spodnji rob naložimo 2–3 žlice sirne mase in jo razporedimo tako, da levo in desno na vsaki strani ostane 2 cm prostora, nato pa testo še enkrat premažemo z nekaj olja. Levi in desni rob zapognemo čez maso in testo zvijemo od spodnjega roba navzgor.
  3. Zvitke namažemo z beljakom in posujemo s sezamom. Po 4 naenkrat položimo v cvrtnik na vroč zrak in jih pri 190 °C pečemo 6 minut, da se hrustljavo zapečejo.