Jabolčni zvitki s svežim sirom
Zvitki z jabolkom in sirnim nadevom. Okusno! Podroben opis spodaj
Sestavine za 8 porcij
Polnilo:
- 300 g namaza iz svežega sira MILFINA, vrsta z zelišči
- 1 jabolko, drobno naribano
- 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
- nastrgana lupinica bio limone
- 1 čajna žlička čilijevih kosmičev LE GUSTO
- 0,5 šopka grobo nasekljanega peteršilja
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Testo:
- 120 g vlečenega testa BACKETTERIA
- 50 ml rastlinskega olja OSANA
- 1 beljak jajca OKUS PODEŽELJA
- 2 jedilni žlici sezama HAPPY HARVEST
Priprava
- Sirnemu namazu primešamo jabolka, rumenjak, limonino lupinico, čilijeve kosmiče in peteršilj ter solimo in popramo.
- Vsak list testa prepolovimo in namažemo z nekaj olja. Na spodnji rob naložimo 2–3 žlice sirne mase in jo razporedimo tako, da levo in desno na vsaki strani ostane 2 cm prostora, nato pa testo še enkrat premažemo z nekaj olja. Levi in desni rob zapognemo čez maso in testo zvijemo od spodnjega roba navzgor.
- Zvitke namažemo z beljakom in posujemo s sezamom. Po 4 naenkrat položimo v cvrtnik na vroč zrak in jih pri 190 °C pečemo 6 minut, da se hrustljavo zapečejo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.