Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Sestavine:

  • 175 g gladke moke
  • 85 g soljenega čajnega masla iz hladilnika
  • 35 g finega kristalnega sladkorja
  • 1 bio jajce
  • 2 jedilni žlici čajnega masla za namastitev pekača
  • malo gladke moke, da pomokamo pekač

Za nadev:

  • 20 g orehovih jedrc
  • 50 g finega kristalnega sladkorja
  • 650 g jabolk
  • 1 strok burbonske vanilije
  • 100 ml sladke smetane
  • 1 bio jajce
  • sladkor v prahu za dekoracijo

Priprava

  1. Moko vsujemo v posodo ter dodamo maslo in 35 g sladkorja. Na sredi naredimo jamico, v kateri ubijemo jajce. Nato hitro zamesimo testo. Zavijemo ga v živilsko folijo in postavimo na hladno za približno 1 uro. Medtem z maslom namastimo pekač premera 24 cm in ga pomokamo. Testo kar v foliji razvaljamo. Nato folijo odstranimo, testo pa položimo v pekač in preluknjamo z vilicami.
  2. Orehe sesekljamo. Z žlico sladkorja jih potresemo po preluknjanem testu in vse skupaj postavimo na hladno. Jabolka olupimo, odstranimo peške, narežemo na rezine in prav tako enakomerno nadevamo čez testo v pekaču. Pečemo približno 45–50 min v pečici, segreti na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Medtem po dolgem razpolovimo strok vanilije in iz polovičk postrgamo sredico. Zmešamo jo s sladko smetano, jajcem ter preostalim sladkorjem in po 30 minutah peke prelijemo čez pito. Nato pito spečemo do konca. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu.