Italijanska kruhova solata z inčuni
Hrustljava solata z inčuni, pinjolami, češnjevim paradižnikom, rukolo in začimbami. Lahka in okusna jedi, ki je primerna za kosilo ali večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 200 g češnjevega paradižnika
- 20 g sladkorja v prahu DIAMANT
- 1 originalna francoska bageta OKUS TRADICIJE
- 50 g pinjol HAPPY HARVEST
- 2 jedilni žlici balzamičnega kisa CASTELLO
- 30 ml oljčnega olja CASTELLO
- 2 jedilni žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 strok česna
- 200 g rukole
- 0,5 skodelice inčunov (ca. 25 g)
- malo oljčnega olja CASTELLO
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
Priprava
- Oprane češnjeve paradižnike razpolovimo in nadevamo v pekač. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in pečemo v pečici približno 15 minut pri 220 °C z vključeno funkcijo kroženja vročega zraka, da sladkor karamelizira.
- Medtem narežemo bageto na centimeter in pol debele rezine. V ponvi jih na oljčnem olju zlato popečemo, nato pa narežemo na majhne kocke.
- V ponvi brez maščobe zlato popražimo še pinjole.
- Takoj ko so karamelizirani paradižniki gotovi, jih vzamemo iz pečice in prelijemo z balzamičnim kisom.
- Nato jih vzamemo iz pekača in damo na stran, sok, ki je ostal od peke, pa prelijemo v visoko posodo. Dodamo še oljčno olje, sladkor, 5 karameliziranih paradižnikov, sol, poper in 1 sesekljan strok česna ter vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom.
- Preliv po potrebi razredčimo z malo vode ali olja. Oprano rukolo, popražene kocke bagete, paradižnike, inčune in pinjole damo v večjo skledo in prelijemo s solatnim prelivom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.