Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 20 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 1 originalna francoska bageta OKUS TRADICIJE
  • 50 g pinjol HAPPY HARVEST
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa CASTELLO
  • 30 ml oljčnega olja CASTELLO
  • 2 jedilni žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 strok česna
  • 200 g rukole
  • 0,5 skodelice inčunov (ca. 25 g)
  • malo oljčnega olja CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO

Priprava

  1. Oprane češnjeve paradižnike razpolovimo in nadevamo v pekač. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in pečemo v pečici približno 15 minut pri 220 °C z vključeno funkcijo kroženja vročega zraka, da sladkor karamelizira.
  2. Medtem narežemo bageto na centimeter in pol debele rezine. V ponvi jih na oljčnem olju zlato popečemo, nato pa narežemo na majhne kocke.
  3. V ponvi brez maščobe zlato popražimo še pinjole.
  4. Takoj ko so karamelizirani paradižniki gotovi, jih vzamemo iz pečice in prelijemo z balzamičnim kisom.
  5. Nato jih vzamemo iz pekača in damo na stran, sok, ki je ostal od peke, pa prelijemo v visoko posodo. Dodamo še oljčno olje, sladkor, 5 karameliziranih paradižnikov, sol, poper in 1 sesekljan strok česna ter vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  6. Preliv po potrebi razredčimo z malo vode ali olja. Oprano rukolo, popražene kocke bagete, paradižnike, inčune in pinjole damo v večjo skledo in prelijemo s solatnim prelivom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.