Indijski piščančji kari
Riž, kokosovo mleko, korenje, čebula, piščančja bedra in koriander so sestavine, s katerimi lahko pripravite indijski piščančji kari. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 280 g bio riža NATUR AKTIV
- 1 kozarec indijske omake balti ASIA
- 100 ml kokosovega mleka ASIA
- 100 g mlade čebule
- 140 g korenja
- 4 piščančja bedra
- 2 jedilni žlici masla MILFINA
- 5 g koriandra
- malo popra LE GUSTO
- malo soli PIRANSKE SOLINE
Priprava
- S piščančjih beder odstranimo kožo ter kosti in meso narežemo na večje kocke. Korenje olupimo in razpolovimo po dolžini. Polovice narežemo na 1 cm velike koščke. Zeleni del mlade čebule odrežemo, mladi del pa narežemo na fine kolobarčke.
- V voku ali ponvi segrejemo maslo. Dodamo na kocke narezano meso, solimo, popramo in pečemo na zmerni temperaturi. Po 2 minutah dodamo korenje, čez 2 minuti pa še mlado čebulo. Vse sestavine pečemo ca. 7 minut in jih pri tem večkrat dobro premešamo. Nato dodamo kokosovo mleko in indijsko omako balti. Vse skupaj počasi kuhamo ca. 15 minut, dokler ni piščančje meso mehko.
- Koriander fino nasekljamo. V kari ga vmešamo, tik preden ga postrežemo. Po okusu še solimo in popramo. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.