Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 280 g riža
  • 1 kozarec indijske omake balti
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 100 g mlade čebule
  • 140 g korenja
  • 4 piščančja bedra
  • 2 jedilni žlici masla
  • 5 g koriandra
  • malo popra
  • malo soli

Priprava

  1. S piščančjih beder odstranimo kožo ter kosti in meso narežemo na večje kocke. Korenje olupimo in razpolovimo po dolžini. Polovice narežemo na 1 cm velike koščke. Zeleni del mlade čebule odrežemo, mladi del pa narežemo na fine kolobarčke.
  2. V voku ali ponvi segrejemo maslo. Dodamo na kocke narezano meso, solimo, popramo in pečemo na zmerni temperaturi. Po 2 minutah dodamo korenje, čez 2 minuti pa še mlado čebulo. Vse sestavine pečemo ca. 7 minut in jih pri tem večkrat dobro premešamo. Nato dodamo kokosovo mleko in indijsko omako balti. Vse skupaj počasi kuhamo ca. 15 minut, dokler ni piščančje meso mehko.
  3. Koriander fino nasekljamo. V kari ga vmešamo, tik preden ga postrežemo. Po okusu še solimo in popramo. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.