Hot dog sendvič po receptu Vibrant Plate
Sendvič malo drugače. Pripravite okusen hot dog sendvič po receptu dvojca Vibrant Plate. Podroben opis spodaj
Sestavine za 5 porcij
Za zeljnato solato z jabolkom:
- 0,25 glave mladega zelja
- 1 sočno jabolko
- sol in poper LE GUSTO
- 1 jedilna žlica majoneze LOMEE
- 0,5 jedilne žlice gorčice BBQ Bier Senf
- 1 čajna žlička bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
- sok polovice bio limone NATUR AKTIV
Za čebulo, dušeno v pivu:
- 2 čebuli
- sol in poper LE GUSTO
- 0,5 skodelice svetlega piva BERGKÖNIG
- 1 čajna žlička bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička gorčice BBQ Bier Senf
Ostalo:
- 5 hot dog hrenovk
- 5 rezin slanine
- 5 hot dog hot dog štručk
- začimbna omaka z okusom gorčice in kečapa Sausage sauce
- gorčica BBQ Bier Senf
- rdeča čebula
- sir cheddar
- kisle kumarice
Priprava
Zeljna solata:
- Zelje in jabolko naribamo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Pustimo počivati pol ure, da se okusi prepojijo.
Čebulni nadev:
- Čebuli olupimo in narežemo na lističe.
- V ponvi jih na zmernem ognju med občasnim mešanjem počasi dušimo, da se čebula zmehča in prične karamelizirati, približno 15 minut. Začinimo s soljo in poprom, nato pa zalijemo s pivom in pokuhamo ša par minut, da pivo izhlapi.
- Na koncu vmešamo še med in gorčico in odstavimo z ognja.
Hot dog hrenovke in štručke:
- Hot dog hrenovke ovijemo v rezino slanine in na žaru ali v žar ponvi popečemo z vseh strani. Hot dog štručke razpolovimo in jih ravno tako na žaru popečemo.
Sestavimo hot dog sendviče:
- Na spodnjo plast nabrizgamo bodisi „sausage sauce“ ali „BBQ bier Senf“.
- Čez nadevamo bodisi zeljnato solato ali čebulni nadev, po okusu. K čebulnemu nadevu dodamo še kisle kumarice in nariban cheddar sir, k zeljnati solati pa rezine rdeče čebule.
- V štručke nadevamo pečene hrenovke s slanino in po vrh nabrizgamo omako ter postrežemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.