Hlebčki iz kuskusa s pirejem in ocvrto čebulo
Ocvrti čebulni kolobarčki, krompirjev pire in hlebčki iz kuskusa. Ideja za dobro kosilo med tednom. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za pire in ocvrto čebulo:
- 1 čebula
- 1 jedilna žlica pšenične moke KORNGOLD
- malo mlete rdeče paprike LE GUSTO
- sončnično olje OSANA
- 500 g moknatega krompirja
- 50 ml polnomastnega mleka MILFINA
- 15 g čajnega masla MILFINA
- 40 ml sladke smetane OMIRA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo muškatnega oreščka
Za hlebčke iz kuskusa:
- 1 čebula
- 1 strok česna
- malo peteršilja
- 1 jedilna žlica sončničnega olja OSANA
- 2 skodelici jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 2 skodelici bio kuskusa NATUR AKTIV
- 3 bio jajca NATUR AKTIV
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
Priprava
Pire z ocvrto čebulo:
- Čebulo narežemo na tanke kolobarje, ki jih potresemo z moko in mleto rdečo papriko. Nato jih ocvremo v velikem loncu v olju, segretem na okoli 160 °C. Ko so kolobarji zlato rjavi, jih vzamemo iz lonca in posolimo.
- Krompir skuhamo v slanem kropu. Medtem v kozici zavremo mleko, maslo in sladko smetano s kančkom soli ter muškatnega oreščka. Krompir olupimo, pretlačimo in stresemo v vročo mlečno zmes.
- Polovico ocvrte čebule primešamo v pire in po potrebi dosolimo. Preostanek položimo na pire.
Hlebčki iz kuskusa:
- Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, peteršilj pa narežemo na tanke trakce.
- Čebulo popražimo na vročem olju, da postekleni, zalijemo z brezmesno jušno osnovo in odstavimo.
- Dodamo kuskus, česen in peteršilj ter dobro premešamo.
- V ohlajeno maso primešamo jajca, solimo, popramo in pustimo počivati 5 minut. Iz tako pripravljene mase oblikujemo hlebčke ter jih na vročem olju na vsaki strani pečemo 4 minute.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.