Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1 čebula
  • 4 krompirji (po približno 160 g)
  • 2 korenčka
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 lovorjev list
  • 0,5 l zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 l vode
  • malo peteršilja
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Čebulo popražimo na žlici olja, dodamo olupljen in na kocke narezan krompir in korenček narezan na kolobarje. Dodamo še lovorjev list in zalijemo z jušno osnovo. Dodamo še vodo po potrebi, toliko da je zelenjava v celoti pokrita. Na koncu dodamo še sesekljan peteršilj, začinimo s soljo in poprom ter zavremo.
  2. Ko juha zavre, ogenj znižamo in na nizkem ognju kuhamo približno 15 minut, da se zelenjava zmehča. Nato juho s paličnim mešalnikom na hitro 3-4x zmiksamo, toliko, da se juha zgosti, a koščki zelenjave še ostanejo. Postrežemo s svežim kruhom.