Gurmanski file divjega lososa s provansalskim krompirjem in masleno zelenjavo ter sušijem kot predjedjo
Preprost recept za vse ljubitelje morske hrane. Poleg fileja divjega lososa se za prilogo odlično prilega maslena zelenjava in provansalski krompir. Okusno kosilo v eni uri. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za predjed:
- 2 paketa sušija GOURMET
Za glavno jed:
- MSC-file divjega lososa GOURMET
Za prilogo:
- 300 g krompirja
- bio grško oljčno olje KLOSTER TOPLOU
- 12 grških oliv LYTTOS (izkoščičenih)
- 1 čajna žlička provansalskih zelišč LE GUSTO
- 400 g mešane bio zelenjave NATUR AKTIV (zamrznjene)
- 1 čajna žlička peteršilja LE GUSTO
- mleti poper LE GUSTO
- 30 g čajnega masla MILFINA
- jodirana sol
Priprava
Provansalski krompir:
- Olupljen krompir razpolovimo, ga skuhamo v soljeni vodi in odcedimo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo provansalska zelišča in na kolobarje narezane olive ter na hitro popražimo. Dodamo kose krompirja, jih rahlo popečemo in na koncu po potrebi dosolimo.
Maslena zelenjava:
- Maslo segrejemo in na njem popražimo mešano zelenjavo, ki je lahko zamrznjena ali odtaljena. Tik pred serviranjem jo začinimo s soljo, poprom in peteršiljem.
File divjega lososa:
- Zamrznjen file položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, ter ga približno 30–40 minut pečemo v pečici, segreti na 200 °C. K fileju divjega lososa postrežemo provansalski krompir in masleno zelenjavo. Kot predjed ponudimo različne kose HOFERjevega sušija Sunakku in Yorokobi, ki jih serviramo na skupnem pladnju.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.