Grška solata z ovčjim ali kozjim sirom in bageto z zeliščnim maslom
Osvežilno poletno kosilo. Grška solata s kumarami, paradižniki, bio kozjim sirom, papriko, olivami in začimbami nas bo osvežila v vročih poletnih dneh. Zdravo in okusno, poskusite. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 kumara
 - 4 paradižniki
 - 2 papriki
 - 1 čebula
 - 20 zelenih oliv
 - 200 g bio ovčjega ali bio kozjega sira
 - ščepec origana
 - ščepec bazilike
 - ščepec timijana
 - ščepec kopra
 - 4 jedilne žlice bio oljčnega olja
 - 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
 - sol
 - poper
 - 2 bageti z zeliščnim maslom
 
Priprava
Bageta:
- Bageti položimo na pekač in jih v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C, v skladu z navodili na embalaži pečemo približno 7 minut oz. dokler ne postaneta lepo zlato rumeni.
 
Solata:
- Medtem ko se bageti pečeta, pripravimo solato. Kumaro, paradižnike in papriko narežemo na kocke, čebulo sesekljamo.
 - Vse skupaj damo v posodo, dodamo cele olive, začimbe, oljčno olje in kis ter dobro premešamo, da se okusi prepojijo.
 - Solimo in popramo po okusu, nato po solati potrosimo na kocke narezan ovčji ali kozji sir in še malo začimb.
 
Postrežemo:
- H grški solati ponudimo še tople bagete z zeliščnim maslom.
 
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.