Grška solata z ovčjim ali kozjim sirom in bageto z zeliščnim maslom
Osvežilno poletno kosilo. Grška solata s kumarami, paradižniki, bio kozjim sirom, papriko, olivami in začimbami nas bo osvežila v vročih poletnih dneh. Zdravo in okusno, poskusite. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 kumara
- 4 paradižniki
- 2 papriki
- 1 čebula
- 20 zelenih oliv
- 200 g bio ovčjega ali bio kozjega sira
- ščepec origana
- ščepec bazilike
- ščepec timijana
- ščepec kopra
- 4 jedilne žlice bio oljčnega olja
- 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
- sol
- poper
- 2 bageti z zeliščnim maslom
Priprava
Bageta:
- Bageti položimo na pekač in jih v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C, v skladu z navodili na embalaži pečemo približno 7 minut oz. dokler ne postaneta lepo zlato rumeni.
Solata:
- Medtem ko se bageti pečeta, pripravimo solato. Kumaro, paradižnike in papriko narežemo na kocke, čebulo sesekljamo.
- Vse skupaj damo v posodo, dodamo cele olive, začimbe, oljčno olje in kis ter dobro premešamo, da se okusi prepojijo.
- Solimo in popramo po okusu, nato po solati potrosimo na kocke narezan ovčji ali kozji sir in še malo začimb.
Postrežemo:
- H grški solati ponudimo še tople bagete z zeliščnim maslom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.