Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1 kumara
  • 4 paradižniki
  • 2 papriki
  • 1 čebula
  • 20 zelenih oliv
  • 200 g bio ovčjega ali bio kozjega sira
  • ščepec origana
  • ščepec bazilike
  • ščepec timijana
  • ščepec kopra
  • 4 jedilne žlice bio oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
  • sol
  • poper
  • 2 bageti z zeliščnim maslom

Priprava

Bageta:

  1. Bageti položimo na pekač in jih v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C, v skladu z navodili na embalaži pečemo približno 7 minut oz. dokler ne postaneta lepo zlato rumeni.

Solata:

  1. Medtem ko se bageti pečeta, pripravimo solato. Kumaro, paradižnike in papriko narežemo na kocke, čebulo sesekljamo.
  2. Vse skupaj damo v posodo, dodamo cele olive, začimbe, oljčno olje in kis ter dobro premešamo, da se okusi prepojijo.
  3. Solimo in popramo po okusu, nato po solati potrosimo na kocke narezan ovčji ali kozji sir in še malo začimb.

Postrežemo:

  1. H grški solati ponudimo še tople bagete z zeliščnim maslom.