Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za gratinirane svinjske zrezke z mozarello in paradižniki:

  • 4 svinjski zrezki OKUS PODEŽELJA
  • 3 zavoji mozzarelle CARLONI
  • 3 paradižniki
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • gorčice LOMEE
  • oljčno olje MINOS

Za pečen krompir:

  • 600 g krompirja
  • 1 čebula
  • malo sončničnega olja OSANA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • paprika v prahu LE GUSTO
  • kumina LE GUSTO

Priprava

Gratinirani svinjski zrezki z mozarello in paradižniki:

  1. Pečico nastavimo na zgornje gretje in segrejemo na 180 °C.
  2. Zrezke z obeh strani solimo, popramo in na tanko premažemo z gorčico.
  3. V ognjevarni ponvi segrejemo olje in z obeh strani popečemo zrezke.
  4. Medtem ko se zrezki pečejo, paradižnik in mozzarello narežemo na rezine. Malo preden so zrezki pečeni, na vsakega položimo 2 rezini paradižnika in 2 rezini mozzarelle.
  5. Ognjevarno ponev postavimo v pečico, kjer zrezke gratiniramo tako dolgo, da se mozzarella lepo razleze.

Pečen krompir:

  1. Olupljen krompir narežemo na tanke rezine in ga približno 5 minut kuhamo v slanem kropu.
  2. Nato ga dobro odcedimo in na vročem olju z obeh strani lepo popečemo.
  3. Dodamo nasekljano čebulo in pražimo naprej.
  4. Krompir vsake 2–3 minute premešamo, po potrebi lahko dolijemo še malo olja.
  5. Pečen krompir po okusu začinimo s soljo, poprom, papriko v prahu in kumino.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.