Gratinirani svinjski zrezki z mozzarello in paradižniki ter pečenim krompirjem
Okusna jed, primerna tudi za kosilo ob posebnih priložnostih. Svinjski zrezki s stopljeno mozzarello in paradižnikom, za prilogo pa pečen krompir. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za gratinirane svinjske zrezke z mozarello in paradižniki:
- 4 svinjski zrezki OKUS PODEŽELJA
- 3 zavoji mozzarelle CARLONI
- 3 paradižniki
- sol
- poper LE GUSTO
- gorčice LOMEE
- oljčno olje MINOS
Za pečen krompir:
- 600 g krompirja
- 1 čebula
- malo sončničnega olja OSANA
- sol
- poper LE GUSTO
- paprika v prahu LE GUSTO
- kumina LE GUSTO
Priprava
Gratinirani svinjski zrezki z mozarello in paradižniki:
- Pečico nastavimo na zgornje gretje in segrejemo na 180 °C.
- Zrezke z obeh strani solimo, popramo in na tanko premažemo z gorčico.
- V ognjevarni ponvi segrejemo olje in z obeh strani popečemo zrezke.
- Medtem ko se zrezki pečejo, paradižnik in mozzarello narežemo na rezine. Malo preden so zrezki pečeni, na vsakega položimo 2 rezini paradižnika in 2 rezini mozzarelle.
- Ognjevarno ponev postavimo v pečico, kjer zrezke gratiniramo tako dolgo, da se mozzarella lepo razleze.
Pečen krompir:
- Olupljen krompir narežemo na tanke rezine in ga približno 5 minut kuhamo v slanem kropu.
- Nato ga dobro odcedimo in na vročem olju z obeh strani lepo popečemo.
- Dodamo nasekljano čebulo in pražimo naprej.
- Krompir vsake 2–3 minute premešamo, po potrebi lahko dolijemo še malo olja.
- Pečen krompir po okusu začinimo s soljo, poprom, papriko v prahu in kumino.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.