Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

  • 1 zavoj njokov
  • 100 g mozzarelle
  • 1 jedilna žlica čajnega masla
  • 1 jedilna žlica gladke moke
  • 200 ml polnomastnega mleka
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 ml suhega belega vina
  • 100 g svežih šampinjonov
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 3 jedilne žlice oljčnega olja
  • pest svežega peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Njoke v slanem kropu skuhamo al dente in odcedimo. Za sirovo omako najprej nastrgamo mozzarello. V loncu razpustimo maslo in primešamo moko, nato med nenehnim mešanjem postopoma dolivamo mleko. Ko je mleko dobro umešano, dodamo sladko smetano in nastrgano mozzarello. Zalijemo z belim vinom, solimo in popramo.
  2. Pečico segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). Očiščene šampinjone narežemo na rezine, česen drobno sesekljamo, rdečo in rumeno papriko pa razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Narezano papriko in šampinjone približno 3–4 minute dušimo na vročem oljčnem olju, nato dodamo sesekljani česen ter začinimo s soljo in poprom. Zelenjavi dodamo njoke, vse skupaj stresemo v pekač za narastke, prelijemo s sirovo omako in približno 10 minut v pečici pečemo na najnižji rešetki, da se omaka zapeče. Preden postrežemo, gratinirane njoke posujemo z nasekljanim peteršiljem.