Gratiniran krompir po mediteransko z olivami, paradižnikom in feferoni
Enostavna, gratinirana jed iz krompirja, paradižnika, oliv, feferonov in mozzarelle. Postrezite kot prilogo in navdušite povabljene. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 800 g bio krompirja BIO natura
- 4 bio paradižniki BIO natura
- 150 ml bio trajnega mleka BIO natura
- 150 ml sladke smetane MILFINA
- 1 strok česna
- muškatni orešček
- 5 feferonov
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 200 g bio mozzarelle BIO natura
- 5 vejic timijana
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Krompir in paradižnike operemo ter jih narežemo na približno 1 cm debele rezine.
- Mleko, sladko smetano in olupljen česen damo v lonec in zavremo. Začinimo z obilico muškatnega oreščka ter solimo in popramo. Takoj ko mlečna mešanica zavre, česen vzamemo iz lonca.
- Medtem rezine krompirja in paradižnika v plasteh nadevamo v pekač.
- Nato vse skupaj prelijemo z vročo mlečno mešanico in za približno pol ure postavimo v pečico, segreto na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Medtem ko se jed peče, feferone in olive narežemo na kolobarčke ter osmukamo lističe s timijanovih vejic. Mocarelo narežemo na kocke in po 30 minutah peke potresemo po vsebini pekača.
- Pečemo še 5 minut, da se mocarela zapeče. Nato obložimo s kolobarčki oliv in feferonov ter pečemo še 3 minute.
Dekoracija:
- Ko gratiniran krompir vzamemo iz pečice, ga posujemo s timijanovimi lističi.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.