Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za grahovo juho:

  • maslo MILFINA
  • 1 manjša čebula
  • 400 g zamrznjenega graha GARTENGOLD
  • 100 ml polsuhega belega vina
  • 1 l jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 50 ml sladke smetane MILFINA
  • limonin sok
  • 2 jedilni žlici stepene sladke smetane
  • sol
  • poper LE GUSTO

Sestavine:

  • 125 ml mleka MILFINA

Za palačinkin mošnjiček:

  • 2 jajci OKUS PODEŽELJA
  • 50 g ostre moke KORNGOLD
  • 25 ml gazirane mineralne vode RADENSKA
  • 10 g sladkorja DIAMANT
  • 100 g piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
  • maslo MILFINA
  • 5 orehovih jedrc HAPPY HARVEST
  • sončnično olje OSANA
  • sol

Priprava

Grahova kremna juha:

  1. Na maslu najprej prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo in prepražimo še grah. Vse skupaj zalijemo z vinom in na hitro podušimo. Dolijemo še jušno osnovo in kuhamo 15 min.
  2. Pred koncem juho solimo in popramo, ji primešamo smetano in nekaj kapljic limoninega soka ter jo še kakšno minuto kuhamo. Še vročo pretlačimo s paličnim mešalnikom in precedimo. Preden jo postrežemo, vanjo umešamo 2 žlici stepene sladke smetane.

Palačinkin mošnjiček:

  1. Polovico mleka, jajce in moko najprej gladko zmešamo, nato umešamo še preostanek mleka, mineralno vodo, sladkor in ščepec soli. Za nadev piščančje prsi zrežemo na drobne kocke in jih na maslu na kratko podušimo, pri tem pa pazimo, da maslo ni prevroče. Pečeno meso solimo in mu primešamo na grobo nasekljane orehe. Palačinke spečemo v rahlo pomaščeni ponvi. Še tople napolnimo s piščančjim nadevom, jih zavežemo v mošnjiček in položimo v grahovo juho. Palačinke lahko napolnimo tudi z drugimi nadevi. H grahovi juhi se odlično podajo tudi na maslu prepražena sesekljana jetrca.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.