Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za rižoto:

  • 500 g zelenih špargljev
  • oljčno olje CASTELLO
  • 1 čebula
  • 360 g riža ALINO
  • 100 ml belega vina (npr. laški rizling)
  • 750 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 80 g masla MILFINA
  • 50 g sira Grana Padano CUCINA NOBILE

Za gorgonzolino maslo:

  • 100 g gorgonzole CUCINA
  • 150 g masla MILFINA (sobne temperature)

Za govejo taljato:

  • 2 steaka iz rostbifa MDK
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 2 jedilni žlici masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

Rižota:

  1. Šparglje po potrebi olupimo in jim odrežemo olesenele konce. Vršičke pustimo cele, stebla pa narežemo na tanke kolobarje. Vršičke skuhamo al dente v slani vodi, nato jih speremo pod hladno vodo in damo na stran.
  2. V loncu na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo špargljeve kolobarje in riž ter zalijemo z vinom. Med kuhanjem postopoma in ob stalnem mešanju dolivamo jušno osnovo. Kuhamo tako dolgo, da je riž skuhan al dente.
  3. Nato umešamo 40 g masla, sveže nastrgan sir Grana Padano ter sol in poper po okusu.
  4. V ponvi na preostanku masla na kratko prepražimo špargljeve vršičke, s katerimi okrasimo rižoto.

Gorgonzolino maslo:

  1. Gorgonzolo zdrobimo in jo skupaj z zmehčanim maslom z leseno kuhalnico pretlačimo skozi gosto cedilo. Zmes začinimo s poprom, jo s pomočjo kuhinjske folije zvijemo v zvitek in pustimo v hladilniku, da se strdi.

Goveja taljata (srednje pečena):

  1. Steake pustimo pol ure počivati na sobni temperaturi.
  2. Na močno segreti ponvi z debelim dnom močno segrejemo še oljčno olje. Na olje položimo steaka in ju obrnemo vsakih 30 sekund.
  3. Po približno 3 minutah dodamo maslo in z njim večkrat prelijemo meso. Pečemo še približno 3 minute, nato meso vzamemo iz ponve in ga zavitega v alu folijo pustimo počivati 5 minut.
  4. Potem ga solimo in popramo ter narežemo na trakove, ki jih z rezino gorgonzolinega masla postrežemo k pripravljeni rižoti.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.