Goveja nabodalca - kofte po receptu Vibrant Plate
Otvorite žar sezono in pripravite goveja nabodala s prilogo mešane zeljnate solate in okusno jogurtovo omako. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za nabodalca:
- 500 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
- 1 čebula NATUR AKTIV
- 3 stroki česna, drobno sesekljanega
- sol in poper LE GUSTO
- kajenski poper
- 0,5 čajne žličke paprike v prahu LE GUSTO
- 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
- 0,5 čajne žličke kumine LE GUSTO
- origano LE GUSTO
- šopek peteršilja, drobno nasekljanega
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- 2 jedilni žlici drobtin HAPPY HARVEST
Za zeljnato solato:
- 0,25 glave rdečega zelja
- 0,25 glave belega ali mladega zelja
- 1 bio korenje NATUR AKTIV
- sok polovice bio limone NATUR AKTIV
- sol in poper LE GUSTO
Za jogurtovo omako:
- 1 jogurt MILFINA
- sok polovice bio limone NATUR AKTIV
- šopek mete
- malo česna v prahu
- sol in poper LE GUSTO
Ostalo:
- lepinje ali pita kruh za postrežbo
Priprava
Priprava zeljnate solate:
- Zelje in korenček naribamo, pokapamo z limoninim sokom in začinimo s soljo in poprom. Dobro premešamo in postavimo na stran.
- Pred postrežbo lahko vmešamo par žlic jogurtove polivke za več okusa.
Priprava jogurtove polivke:
- V skodelici zmešamo jogurt, limonin sok, sol, poper in suhi česen ter sesekljano meto.
Priprava mesa:
- Mleti govedini dodamo sesekljano čebulo, česen, začimbe, sesekljan peteršilj, jajce in drobtine.
- Dobro premešamo in pustimo počivati 15 minut v hladilniku.
- Nato meso nataknemo na nabodala, jih premažemo z oljem in v ponvi ali na žaru popečemo z vseh strani.
Postrežemo:
- Goveja nabodalca postrežemo z lepinjo ali pita kruhom, jogurtovo polivko in zeljnato solato.
Nasvet
- Pazimo, da je meso dovolj lepljivo, da nam med peko ne bo razpadlo. Če bomo nabodala pekli na žaru, lesene dele pred peko za približno eno uro namočimo v vodi, da se ne zažgejo
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.