Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za nabodalca:

  • 500 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
  • 1 čebula NATUR AKTIV
  • 3 stroki česna, drobno sesekljanega
  • sol in poper LE GUSTO
  • kajenski poper
  • 0,5 čajne žličke paprike v prahu LE GUSTO
  • 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
  • 0,5 čajne žličke kumine LE GUSTO
  • origano LE GUSTO
  • šopek peteršilja, drobno nasekljanega
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • 2 jedilni žlici drobtin HAPPY HARVEST

Za zeljnato solato:

  • 0,25 glave rdečega zelja
  • 0,25 glave belega ali mladega zelja
  • 1 bio korenje NATUR AKTIV
  • sok polovice bio limone NATUR AKTIV
  • sol in poper LE GUSTO

Za jogurtovo omako:

  • 1 jogurt MILFINA
  • sok polovice bio limone NATUR AKTIV
  • šopek mete
  • malo česna v prahu
  • sol in poper LE GUSTO

Ostalo:

  • lepinje ali pita kruh za postrežbo

Priprava

Priprava zeljnate solate:

  1. Zelje in korenček naribamo, pokapamo z limoninim sokom in začinimo s soljo in poprom. Dobro premešamo in postavimo na stran.
  2. Pred postrežbo lahko vmešamo par žlic jogurtove polivke za več okusa.

Priprava jogurtove polivke:

  1. V skodelici zmešamo jogurt, limonin sok, sol, poper in suhi česen ter sesekljano meto.

Priprava mesa:

  1. Mleti govedini dodamo sesekljano čebulo, česen, začimbe, sesekljan peteršilj, jajce in drobtine.
  2. Dobro premešamo in pustimo počivati 15 minut v hladilniku.
  3. Nato meso nataknemo na nabodala, jih premažemo z oljem in v ponvi ali na žaru popečemo z vseh strani.

Postrežemo:

  1. Goveja nabodalca postrežemo z lepinjo ali pita kruhom, jogurtovo polivko in zeljnato solato.

Nasvet

  • Pazimo, da je meso dovolj lepljivo, da nam med peko ne bo razpadlo. Če bomo nabodala pekli na žaru, lesene dele pred peko za približno eno uro namočimo v vodi, da se ne zažgejo

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.