Fagottini z lešniki, gorgonzolo in hruškami
Testenine z okusno omako iz česna, belega vina, jušne osnove in sladke smetane. Po vrhu popraženi lešniki in gorgonzola. Odlična jed za vse ljubitelje testenin. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Omaka:
- 2 stroka česna, narezana na rezine
- 50 g masla MILFINA
- 1 čajna žlička gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
- 100 ml belega vina
- 400 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 200 ml sladke smetane MILFINA
Testenine:
- 500 g testenin fagottini znamke GOURMET, polnjenih s sušenim paradižnikom in česnom
- 2 rdeči čebuli, narezani na trakce
- 100 g gorgonzole CUCINA NOBILE, grobo nadrobljene
- 2 hruški, olupljeni in narezani na kocke
- 100 g lešnikov HAPPY HARVEST
Ostalo:
- peteršilj
- 4 jedilne žlice balzamičnega kisa GOURMET
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Za omako na maslu najprej do svetlo rjave barve popražimo česen, nato ga potresemo z moko in zalijemo z belim vinom. Prilijemo jušno osnovo in sladko smetano ter omako pustimo rahlo vreti 20 minut. Na koncu omako temeljito premešamo ter po okusu solimo in popramo.
- Lešnike popražimo v ponvi brez maščobe, testenine pa skuhamo po navodilih na embalaži. Odcejene testenine, čebulo in gorgonzolo vmešamo v omako ter pustimo počivati 10 minut. Občasno premešamo, na koncu pa dodamo še hruške in lešnike.
- Testenine postrežemo v globokih krožnikih. Posujemo jih z natrganim peteršiljem in pokapamo z malo balzamičnega kisa.
Nasvet
- Jed bo izvrstna, tudi če lešnike nadomestimo z orehi.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.