Eksotična poletna solata z avokadom, mangom, mozzarello, baziliko in praženimi oreški
Solata malo drugače. Eksotične sestavine (indijski oreščki, avokado, mango, limeta) pričarajo nekoliko nenavaden vendar odličen okus. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 100 g bio indijskih oreškov NATUR AKTIV
- 2 kosa avokada
- 1 mango
- sok limete
- 1 zavoj mozzarelle bambini znamke CARLONI
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 0,5 šopka bazilike
- 2 jedilni žlici oljčnega olja MINOS
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Indijske oreške prepražimo v ponvi brez maščobe.
- Oba kosa avokada previdno razpolovimo, izkoščičimo in z žlico izdolbemo sadno meso. Pazimo, da ostane lupina cela, saj bomo v njej postregli solato.
- Olupljen in izkoščičen mango ter avokadovo sadno meso narežemo na enako velike kocke, ki jih mariniramo v limetinem soku.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.