Dvobarvna kremna juha iz paprike
Enostavna dvobarvna juha iz paprike. Pripravite juho v nekoliko drugačni preobleki. Juha je nasitna, hkrati pa nas v hladnejših dneh prijetno ogreje. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 3 zelene paprike
- 3 rdeče paprike
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- ekstra deviško oljčno olje CASTELLO
- 500 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 100 ml suhega belega vina (npr. sauvignona PULLUS)
- 4 vejice svežega timijana
- 100 ml sladke smetane OMIRA
- 4 čajne žličke kisle smetane MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 2 večzrnati štručki OKUS TRADICIJE
Priprava
- Zelene in rdeče paprike narežemo na majhne koščke in stresemo v ločeni posodi. Čebuli narežemo na kocke, česen pa sesekljamo. Polovico narezane čebule podušimo v loncu na žlici oljčnega olja, da postekleni. Dodamo narezano zeleno papriko in premešamo. Po 10 minutah dušenja zalijemo z 250 ml jušne osnove in 50 ml belega vina, nato začinimo s soljo, poprom, polovico sesekljanega česna in polovico timijana. Zavremo in nekaj časa kuhamo pri nizki tem peraturi. Na koncu umešamo 50 ml sladke smetane, še enkrat zavremo, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in odstavimo s štedilnika.
- Na enak način pripravimo še juho iz rdeče paprike. Ko juho postrežemo, v krožnik hkrati nalivamo rdečo in zeleno juho – tako se barve čudovito prelivajo. Okrasimo z lističi timijana in žličko kisle smetane. K juhi postrežemo rezine večzrnate štručke, ki smo jih v ponvi popekli na malo oljčnega olja.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.