Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

  • 100 g morske soli
  • aromatični sekanci za žar

Priprava

  1. Sekance približno 1 uro namakamo v vodi.
  2. V okroglem žaru na levi strani pripravimo majhno gnezdo z žerjavico (najbolje, da to storimo po peki na žaru, ko je ostalo še nekaj žerjavice). Nanj položimo sekance, da začne nastajati dim.
  3. Dno aluminijaste posode prekrijemo s plastjo morske soli in jo položimo na desno stran rešetke (indirektni način peke), žar pokrijemo s pokrovom, zgornji zračnik pa zapremo skoraj do konca.
  4. Sol dimimo najmanj 5 minut. Za močnejši okus po dimu pustimo sol v pokritem žaru dlje časa.

Nasvet

  • Dimljena sol jedem z žara doda poseben okus, odlično se poda k rdečemu mesu, ribam pa tudi k pečeni zelenjavi.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.