Cvetačna juha s kurkumo in pečeno čičeriko
Kurkuma in pečena čičerika v odličnem receptu za cvetačno juho. Juha je zdrava in nasitna, odlična za krepitev imunskega sistema, v hladnih zimskih dneh pa nas prijetno pogreje. Podroben opis spodaj
Sestavine za 3 porcije
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 1 glava cvetače
- 50 g mandljev
- 2 čajni žlički kurkume
- 1,5 l vode
- sol
- 250 g kuhane čičerike
- 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
Priprava
- V posodici zmešamo žličko kurkume, žličko soli in žličko mlete rdeče paprike.
- Kuhano čičeriko odcedimo in jo položimo na pekač. Posujemo z mešanico začimb in po vrhu pokapamo z olivnim oljem. Pečemo v ogreti pečici na 200 ⁰C od 30 do 40 minut.
- V drug pekač damo na četrtine narezano čebulo, česen in natrgano cvetačo. Pokapamo z olivnim oljem in tudi ta pekač položimo v pečico. Pečemo nekje od 25 do 30 minut.
- Pečene sestavine presujemo v večjo posodo, dodamo mandlje in žličko kurkume. Vse skupaj zalijemo z vodo.
- Kuhamo dobrih 15 minut. Potem posolimo in do gladkega zmešamo. Postrežemo s pečeno čičeriko.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.