Črno-beli Cake Pops brez peke
Cake Pops - sladica, ki je v zadnjih letih obnorela svet. Preizkusite recept za pripravo Cake Pops brez peke. Podroben opis spodaj
Sestavine za 16 porcij
- 225 g črno-belih piškotov s kakavovim nadevom TASTE OF AMERICA („oreo“)
- 90 g namaza iz svežega sira MILFINA
- temne ali bele čokoladne kapljice BAM
- sladkorna dekoracija
Priprava
- Piškote zdrobimo v prah, dodamo sirni namaz in dobro premešamo. Iz mase oblikujemo manjše kroglice, ki jih za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik. V lončku nad vodno kopeljo stopimo pest kapljic čokolade (bele ali temne) in v čokolado potopimo vrh palčke za cake pops. Nato na palčko napičimo piškotno kroglico. Ponovimo, da porabimo vse kroglice.
- Stopimo še nekaj žlic čokoladnih kapljic in kroglice potopimo v čokolado. Odvečno čokolado odcedimo ter poskrbimo, da bodo kroglice lepo enakomerno obložene s tankim oblivom. Cake popse postavimo na stran, da se čokolada strdi – lahko jih zapičimo kar v kos stiroporja. Med tem, ko se čokolada ohlaja jih še okrasimo s sladkorno dekoracijo, npr. kroglice ali zvezdice.
Nasvet
- Če vam kroglice padajo s palčk, je vaš nadev pretežek. Naredite manjše kroglice in jih zgolj na tanko obložite s čokolado. Alternativno lahko cake popse postrežete tudi tako, da je kroglica spodaj in palčka štrli navzgor.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.