Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1,6 kg belih špargljev (16 kosov)
  • 4 rezine pečene šunke
  • 4 rezine gavde MILFINA
  • 4 jedilne žlice gladke moke KORNGOLD
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 100 g krušnih drobtin KORNGOLD
  • 2 jedilni žlici prečiščenega masla
  • 200 ml majoneze LOMEE
  • 100 g kisle smetane MILFINA
  • 1 kisla kumarica GARTENKRONE
  • 0,5 majhne čebule
  • 3 stebla peteršilja
  • 1 čajna žlička delikatesnega hrena LOMEE
  • 1 limona
  • 1 glava solate
  • sol
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Šparglje olupimo in skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Pustimo, da se ohladijo, in medtem pripravimo pomako.
  2. Operemo peteršilj, posmukamo liste s stebelc in jih na drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi kislo kumarico. Čebulo olupimo in narežemo na kocke.
  3. V posodici zmešamo majonezo, kislo smetano, sesekljan peteršilj, čebulo in kumarico. Začinimo s poprom, soljo, hrenom in limoninim sokom.
  4. Nato pripravimo zvitke, tako da po 4 šparglje ovijemo v sir in šunko. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah, nato pa jih popečemo v ponvi na vročem maslu.
  5. Hrustljave, zlato rumene zvitke postrežemo na krožniku s hrenovo pomako in listi glavnate solate.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.