Cordon Bleu iz špargljev
Šparglji nekoliko drugače. Presenetite goste z izvirnim receptom za pripravo špargljev. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1,6 kg belih špargljev (16 kosov)
- 4 rezine pečene šunke
- 4 rezine gavde MILFINA
- 4 jedilne žlice gladke moke KORNGOLD
- 2 bio jajci NATUR AKTIV
- 100 g krušnih drobtin KORNGOLD
- 2 jedilni žlici prečiščenega masla
- 200 ml majoneze LOMEE
- 100 g kisle smetane MILFINA
- 1 kisla kumarica GARTENKRONE
- 0,5 majhne čebule
- 3 stebla peteršilja
- 1 čajna žlička delikatesnega hrena LOMEE
- 1 limona
- 1 glava solate
- sol
- poper LE GUSTO
Priprava
- Šparglje olupimo in skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Pustimo, da se ohladijo, in medtem pripravimo pomako.
- Operemo peteršilj, posmukamo liste s stebelc in jih na drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi kislo kumarico. Čebulo olupimo in narežemo na kocke.
- V posodici zmešamo majonezo, kislo smetano, sesekljan peteršilj, čebulo in kumarico. Začinimo s poprom, soljo, hrenom in limoninim sokom.
- Nato pripravimo zvitke, tako da po 4 šparglje ovijemo v sir in šunko. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah, nato pa jih popečemo v ponvi na vročem maslu.
- Hrustljave, zlato rumene zvitke postrežemo na krožniku s hrenovo pomako in listi glavnate solate.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.