Coq au vin
Okusna jed iz piščanca, šampinjonov, slanine in začimb. Odlična ideja za kosilo ali večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Sestavine:
- 2 jedilni žlici čajnega masla MILFINA
- 200 g rjavih šampinjonov, razpolovljenih
- 2 čebuli, narezani na kocke
- 150 g pečene slanine, narezane na kocke
- 1,5 kg celega piščanca OKUS PODEŽELJA
- 1 jedilna žlica gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
- oljčno olje CASTELLO
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
- 40 ml vinjaka
- 0,75 l refoška VINAKOPER
- svež timijan, rožmarin in peteršilj
- 3 stroki česna, sesekljani
- malo muškatnega oreščka
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Ostalo:
- francoska bageta OKUS TRADICIJE
Priprava
- V velikem loncu na razpuščenem maslu popečemo razpolovljene šampinjone, da porjavijo, nato jih vzamemo iz lonca. Čebulo in slanino stresemo v isti lonec in pražimo, dokler čebula ne postekleni, slanina pa se razpusti. Nato vse skupaj vzamemo iz lonca in damo na stran.
- Piščanca razrežemo na 4 dele in mu odstranimo hrbtenico. Solimo, popramo in piščančje kose potresemo z moko. Na hitro jih popečemo v istem loncu, kamor smo prej vlili nekaj oljčnega olja, dodamo paradižnikovo mezgo in spet na hitro popražimo. Zalijemo z vinjakom in prelijemo z rdečim vinom. Zelišča povežemo v šopek, jih skupaj s sesekljanim česnom damo v omako in začinimo z muškatnim oreščkom. Jed pokrito dušimo približno 1 uro.
- V lonec stresemo šampinjone, slanino in čebulo ter pustimo, da vse skupaj rahlo vre še približno 45 minut. Na koncu solimo in popramo ter postrežemo s svežo bageto.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.