Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Sestavine:

  • 2 jedilni žlici čajnega masla MILFINA
  • 200 g rjavih šampinjonov, razpolovljenih
  • 2 čebuli, narezani na kocke
  • 150 g pečene slanine, narezane na kocke
  • 1,5 kg celega piščanca OKUS PODEŽELJA
  • 1 jedilna žlica gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • oljčno olje CASTELLO
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 40 ml vinjaka
  • 0,75 l refoška VINAKOPER
  • svež timijan, rožmarin in peteršilj
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • malo muškatnega oreščka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Ostalo:

  • francoska bageta OKUS TRADICIJE

Priprava

  1. V velikem loncu na razpuščenem maslu popečemo razpolovljene šampinjone, da porjavijo, nato jih vzamemo iz lonca. Čebulo in slanino stresemo v isti lonec in pražimo, dokler čebula ne postekleni, slanina pa se razpusti. Nato vse skupaj vzamemo iz lonca in damo na stran.
  2. Piščanca razrežemo na 4 dele in mu odstranimo hrbtenico. Solimo, popramo in piščančje kose potresemo z moko. Na hitro jih popečemo v istem loncu, kamor smo prej vlili nekaj oljčnega olja, dodamo paradižnikovo mezgo in spet na hitro popražimo. Zalijemo z vinjakom in prelijemo z rdečim vinom. Zelišča povežemo v šopek, jih skupaj s sesekljanim česnom damo v omako in začinimo z muškatnim oreščkom. Jed pokrito dušimo približno 1 uro.
  3. V lonec stresemo šampinjone, slanino in čebulo ter pustimo, da vse skupaj rahlo vre še približno 45 minut. Na koncu solimo in popramo ter postrežemo s svežo bageto.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.