Čokoladno-jagodna torta
Vsi čokoholiki bodo navdušeni nad čokoladno torto z jagodami. Ali sploh obstaja bolj okusna kombinacija? Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
- 6 jajc iz hlevske reje OKUS PODEŽELJA
- 300 g finega kristalnega sladkorja DIAMANT
- 180 ml vode
- 150 g gladke moke KORNGOLD
- 150 g jedilnega škroba
- 1,5 zavoja kakava v prahu BELLA
- 3 jedilne žlice kakava v prahu BELLA
- 250 ml smetane za stepanje MILFINA
- 250 g temne premium čokolade MOSER ROTH s 70 % kakava
- 250 g bio jagodnega džema NATUR AKTIV
- nekaj smetane za stepanje MILFINA
- 10 jagod
Priprava
Biskvit:
- Za pripravo biskvita prekrijemo pekač za torto (premera 26 cm) s papirjem za peko.
- Pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (oz. na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Vodo segrejemo, v njej raztopimo sladkor in pustimo, da se ohladi. Ločimo beljake in rumenjake. V hladno sladkano vodo najprej postopoma umešamo rumenjake, nato pa vse skupaj s paličnim mešalnikom stepemo v peno. Beljake stepemo v čvrst sneg.
- Zmešamo moko, škrob, pecilni prašek in kakav v prahu, posujemo preko mase z rumenjaki in previdno umešamo. Nato umešamo še sneg iz beljakov.
- Testo enakomerno prelijemo po pekaču in pečemo na srednji reži od 25 do 30 minut.
- Biskvit vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi.
- Ohlajeni biskvit po dolžini dvakrat prerežemo, da dobimo tri enake rezine. Dve rezini biskvita na debelo premažemo z jagodno marmelado, nato pa vse tri zložimo eno na drugo.
Čokoladna krema ganache:
- Za pripravo čokoladnega ganacheja v loncu segrejemo smetano za stepanje in v njej raztopimo čokolado.
- Pripravljeni ganache porazdelimo po zloženih rezinah biskvita in torto postavimo na hladno.
Dekoracija:
- Smetano kremasto stepemo. Torto okrasimo tako, da z žlico zajamemo smetano in po torti naredimo kepice (nekje 10 žlic), na vsako pa dodamo eno jagodo.
Postrežemo:
- Torto razrežemo in postrežemo.
Nasvet
- Jagode, ki krasijo torto, prelijemo z glazuro za torte. Torto postrežemo s stepeno smetano.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.