Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 275 g listnatega testa
  • 100 g čokolade
  • 2 jedilni žlici mandljevih lističev
  • jedilna žlica mleka

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 °C (ventilatorsko na 180 °C). Pekač obložimo s papirjem za peko.
  2. Listnato testo razvaljamo in ga prepognemo čez polovico. Zarežemo štiri pravokotnike. Na konec vsakega pravokotnika damo vrstico čokolade in testo prepognemo čez čokolado. Dodamo še eno vrstico čokolade in testo zavijemo v zvitek. Pazimo, da je rob testa na dnu žepka, sicer ga bo med peko napihnilo. Ponovimo, da porabimo vse testo.
  3. Zavitke premažemo z mlekom in povrhu posujemo mandljeve lističe.
  4. Pečemo v ogreti pečici približno 15–20 minut, da žepki narastejo in so pečeni skoz in skoz.
  5. Pečene žepke vzamemo iz pečice, ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

  • Za vegansko različico uporabimo temno čokolado in rastlinski napitek. Za manjše žepke testa ne prepognemo, ampak namesto štirih zarežemo osem pravokotnikov ter uporabimo samo eno vrstico čokolade na žepek.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.