Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 36 porcij

Za maso:

  • 150 g temne čokolade s 65 % kakava
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 60 g kakava v prahu
  • 320 g gladke pšenične moke
  • 100 g finega kristalnega sladkorja
  • 350 ml polnomastnega mleka
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 0,5 vrečke pecilnega praška
  • 3 jajca
  • 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja

Za kremo:

  • 250 g sladke smetane
  • 250 g polnomastne skute
  • 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
  • malo različnega jagodičevja

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.

Masa:

  1. Temno čokolado nalomimo na velike kose in stopimo v vodni kopeli.
  2. Medtem mlečno in belo čokolado na grobo sesekljamo.
  3. Jajca penasto razžvrkljamo, dodamo mleko in olje ter zmes dobro premešamo.
  4. Posebej zmešamo vaniljev sladkor, moko, kakav v prahu, sladkor in pecilni prašek ter sestavine dodamo masi z jajci.
  5. Nato dodamo stopljeno temno čokolado ter na koščke sesekljano belo in mlečno čokolado.
  6. Z zmesjo napolnimo modelčke za mafine in pečemo ca. 25–30 minut.
  7. Z zobotrebcem preverimo, ali so mafini pečeni, in pustimo, da se ohladijo.

Krema:

  1. Sladko smetano in sladkor v prahu penasto umešamo.
  2. V drugi posodi kremasto zmešamo skuto in ji primešamo sladko smetano.

Dekoracija:

  1. S kremo napolnimo vrečko za okraševanje in okrasimo ohlajene mafine. Kremi poljubno dodamo jagodičevje.