Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 36 porcij

Za maso:

  • 150 g temne čokolade s 65 % kakava CHOCEUR Noir
  • 100 g mlečne čokolade RIQUET
  • 100 g bele čokolade CHOCEUR
  • 60 g kakava v prahu BELLA
  • 320 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 100 g finega kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 350 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 100 ml rastlinskega olja OSANA
  • 0,5 vrečke pecilnega praška BELLA
  • 3 bio jajca proste reje OKUS PODEŽELJA
  • 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja BELLA

Za kremo:

  • 250 g sladke smetane MILFINA
  • 250 g polnomastne skute MILFINA
  • 3 jedilne žlice sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • malo različnega jagodičevja

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.

Masa:

  1. Temno čokolado nalomimo na velike kose in stopimo v vodni kopeli.
  2. Medtem mlečno in belo čokolado na grobo sesekljamo.
  3. Jajca penasto razžvrkljamo, dodamo mleko in olje ter zmes dobro premešamo.
  4. Posebej zmešamo vaniljev sladkor, moko, kakav v prahu, sladkor in pecilni prašek ter sestavine dodamo masi z jajci.
  5. Nato dodamo stopljeno temno čokolado ter na koščke sesekljano belo in mlečno čokolado.
  6. Z zmesjo napolnimo modelčke za mafine in pečemo ca. 25–30 minut.
  7. Z zobotrebcem preverimo, ali so mafini pečeni, in pustimo, da se ohladijo.

Krema:

  1. Sladko smetano in sladkor v prahu penasto umešamo.
  2. V drugi posodi kremasto zmešamo skuto in ji primešamo sladko smetano.

Dekoracija:

  1. S kremo napolnimo vrečko za okraševanje in okrasimo ohlajene mafine. Kremi poljubno dodamo jagodičevje.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.