Čokoladni mafini
Okusni rahli čokoladni mafini, ki jih lahko poljubno okrasite. Pri dekoraciji vam lahko s svojimi domislicami priskočijo na pomoč tudi najmlajši družinski člani. Podroben opis spodaj
Sestavine za 36 porcij
Za maso:
- 150 g temne čokolade s 65 % kakava CHOCEUR Noir
- 100 g mlečne čokolade RIQUET
- 100 g bele čokolade CHOCEUR
- 60 g kakava v prahu BELLA
- 320 g gladke pšenične moke KORNGOLD
- 100 g finega kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 350 ml polnomastnega mleka MILFINA
- 100 ml rastlinskega olja OSANA
- 0,5 vrečke pecilnega praška BELLA
- 3 bio jajca proste reje OKUS PODEŽELJA
- 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja BELLA
Za kremo:
- 250 g sladke smetane MILFINA
- 250 g polnomastne skute MILFINA
- 3 jedilne žlice sladkorja v prahu AGRAGOLD
- malo različnega jagodičevja
Priprava
- Pečico segrejemo na 180 °C.
Masa:
- Temno čokolado nalomimo na velike kose in stopimo v vodni kopeli.
- Medtem mlečno in belo čokolado na grobo sesekljamo.
- Jajca penasto razžvrkljamo, dodamo mleko in olje ter zmes dobro premešamo.
- Posebej zmešamo vaniljev sladkor, moko, kakav v prahu, sladkor in pecilni prašek ter sestavine dodamo masi z jajci.
- Nato dodamo stopljeno temno čokolado ter na koščke sesekljano belo in mlečno čokolado.
- Z zmesjo napolnimo modelčke za mafine in pečemo ca. 25–30 minut.
- Z zobotrebcem preverimo, ali so mafini pečeni, in pustimo, da se ohladijo.
Krema:
- Sladko smetano in sladkor v prahu penasto umešamo.
- V drugi posodi kremasto zmešamo skuto in ji primešamo sladko smetano.
Dekoracija:
- S kremo napolnimo vrečko za okraševanje in okrasimo ohlajene mafine. Kremi poljubno dodamo jagodičevje.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.