Čokoladni kolački s tekočo sredico
Slastni čokoladni kolački s tekočo sladico. Sladica, ki jo lahko pripravimo, zamrznemo in spečemo šele takrat, ko pridejo gosti. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 90 g temne čokolade
- 100 g masla
- 80 g sladkorja
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- 80 g moke
- malo olja
- malo sladkorja v prahu
Priprava
- Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo.
- Zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo z ročnim mešalnikom.
- Najprej postopoma umešamo jajca in rumenjaka, nato stopljeno čokolado, na koncu pa postopoma še moko.
- Manjše posodice za narastke naoljimo in napolnimo z maso. Postavimo jih v zamrzovalnik in pustimo, da masa v celoti zamrzne, nato jih postavimo na pekač in pečemo pri 180 °C približno 15 minut.
Serviranje:
- Kolačke potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še tople.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.