Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 90 g temne čokolade
  • 100 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 80 g moke
  • malo olja
  • malo sladkorja v prahu

Priprava

  1. Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo.
  2. Zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo z ročnim mešalnikom.
  3. Najprej postopoma umešamo jajca in rumenjaka, nato stopljeno čokolado, na koncu pa postopoma še moko.
  4. Manjše posodice za narastke naoljimo in napolnimo z maso. Postavimo jih v zamrzovalnik in pustimo, da masa v celoti zamrzne, nato jih postavimo na pekač in pečemo pri 180 °C približno 15 minut.

Serviranje:

  1. Kolačke potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še tople.