Čokoladni kolač
Sladica primerna za vse čokoholike. Čokoladen biskvit, prelit s čokoladno kremo z medom. Posladkajte se. Podroben opis spodaj
Sestavine za 10 porcij
Za čokoladni biskvit:
- 200 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
- 200 g bio masla NATUR AKTIV
- 4 bio jajca NATUR AKTIV
- 125 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 70 g gladke pšenične moke KORNGOLD
- sol PIRANSKE SOLINE
- pekač premera 26 cm
Za čokoladno kremo:
- 350 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
- 250 g sladke smetane OMIRA
- 1 jedilna žlica cvetličnega medu GRANDESSA
- 50 g bio masla NATUR AKTIV
Priprava
Biskvit:
- Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Pečico z vključenim zgornjim in spodnjim gretjem segrejemo na približno 200 °C (180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- V vodni kopeli najprej previdno stopimo čokolado, nato počasi dodajamo še na kocke narezano maslo, da se tudi to povsem stopi. Stopljeno čokolado in maslo odstavimo s štedilnika in počakamo, da se zmes nekoliko ohladi.
- Medtem v drugi posodi penasto vmešamo jajca, sladkor in sol.
- Nato previdno vmešamo še moko in prilijemo mlačno zmes masla in čokolade.
- Vse skupaj zmešamo v gladko maso.
- Nadevamo jo v pekač in pečemo približno 20 minut.
Čokoladna krema:
- Čokolado fino sesekljamo in stopimo v vodni kopeli. Med topljenjem jo večkrat premešamo.
- V drugi posodi na hitro zavremo sladko smetano in med.
- 1/3 smetane z medom počasi prelijemo čez stopljeno čokolado in dobro premešamo, da zmes postane gladka in svetleča.
- Postopek še dvakrat ponovimo, dokler ne vmešamo vse smetane z medom.
- Ko se pripravljena masa ohladi na približno 35–40 °C, vanjo s paličnim mešalnikom vmešamo na kocke narezano maslo.
- Pripravljeno čokoladno kremo takoj prelijemo po ohlajenem čokoladnem biskvitu, nato pa kolač za približno 2 uri postavimo v hladilnik.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.