Čokoladni grižljaji
Čokoladni grižljaji so odličen prigrizek za vse sladkosnede. Piškoti so enostavni za pripravo, pri okraševanju pa vam lahko s svojo kreativnostjo pomagajo tudi najmlajši. Podroben opis spodaj
Sestavine za 40 porcij
Za testo:
- 200 g čajnega masla MILFINA, sobne temperature in narezanega na kocke
- 100 g presejanega sladkorja v prahu AGRAGOLD
- 0,5 čajne žličke vaniljevega sladkorja BELLA
- 1 jajce OKUS PODEŽELJA
- 300 g pšenične moke KORNGOLD
- 30 g kakava v prahu BELLA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
Za glazuro:
- 150 ml čokoladne glazure
- pisane mrvice za dekoracijo
Priprava
- Z navadnim ali paličnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Dodamo jajce in še enkrat premešamo. V drugi posodi zmešamo moko, sol in kakav, nato pa vse skupaj umešamo v testo. Dobro ga pregnetemo in razdelimo na 4 dele, ki jih zavijemo v prozorno folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku najmanj 40 minut.
- Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo 3 mm debelo in iz njega izrežemo majhne pravokotnike. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 15 minut. Nato previdno stopimo čokoladno glazuro. Ohlajene pravokotnike vanjo pomočimo do polovice in jih potresemo z mrvicami.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.