Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 40 porcij

Za testo:

  • 200 g čajnega masla MILFINA, sobne temperature in narezanega na kocke
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 0,5 čajne žličke vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 300 g pšenične moke KORNGOLD
  • 30 g kakava v prahu BELLA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE

Za glazuro:

  • 150 ml čokoladne glazure
  • pisane mrvice za dekoracijo

Priprava

  1. Z navadnim ali paličnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Dodamo jajce in še enkrat premešamo. V drugi posodi zmešamo moko, sol in kakav, nato pa vse skupaj umešamo v testo. Dobro ga pregnetemo in razdelimo na 4 dele, ki jih zavijemo v prozorno folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku najmanj 40 minut.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo 3 mm debelo in iz njega izrežemo majhne pravokotnike. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 15 minut. Nato previdno stopimo čokoladno glazuro. Ohlajene pravokotnike vanjo pomočimo do polovice in jih potresemo z mrvicami.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.