Čokoladna torta brez pečenja
Čokoladna torta je odlična ideja za sladico ali rojstnodnevno presenečenje. Torta je še posebej primerna za vroče poletne dni, saj je pripravljena brez peke. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
Za tortno dno:
- 200 g maslenih piškotov FINEST BAKERY
- 120 g masla MILFINA
Za kremo:
- 280 g bio indijskih oreščkov NATUR AKTIV
- 210 g mehkih suhih dateljnov HAPPY HARVEST
- 375 ml vode
- 2 jedilni žlici bio kokosovega olja NATUR AKTIV (sobne temperature, da je tekoče)
- 35 g kakava v prahu BELLA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
Za premaz:
- 35 g mehkih suhih dateljnov HAPPY HARVEST
- 125 ml vode
- 25 g kakava v prahu BELLA
- 3 jedilne žlice bio kokosovega olja NATUR AKTIV (sobne temperature, da je tekoče)
Za dekoracijo:
- 3 jedilne žlice malin
- 3 jedilne žlice lešnikovega krokanta
Priprava
- Indijske oreščke vsaj 4 ure namakamo v vodi in nato dobro odcedimo.
- Za tortno dno fino nadrobimo kekse, jih prelijemo z maslom in temeljito zmešamo.
- Pekač za torto s snemljivim robom na dnu obložimo s papirjem za peko. Maso damo v pekač in jo s spodnjo stranjo žlice ob robovih oblikujemo tako, da dobimo 1–2 cm visok rob; maso na dnu čvrsto potlačimo.
- Za približno 10 minut postavimo v hladilnik.
- Vse sestavine za kremo pretlačimo v mešalniku, jih porazdelimo po pekaču in za približno 2–3 minute postavimo nazaj v hladilnik.
- Za premaz v mešalniku sesekljamo dateljne, nato še vse ostale sestavine.
- Pekač vzamemo iz hladilnika in premaz porazdelimo po kremi.
- Torto za približno 4 ure postavimo v zamrzovalnik.
Dekoracija:
- Okrasimo jo z lešnikovim krokantom in malinami.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.